Tweet This

Louise Restaurant & Bar

Vi tar deg med på en historisk reise i våre flotte lokaler. Norske råvarer, stolte mattradisjoner og de gode opplevelsene får du hos oss. Louise Restaurant & Bar har lange tradisjoner på Aker Brygge og etter en større renovering i 2013 har vi nå fornyet oss både på interiør og på mat. Menyen har fått et nytt fokus, med norske råvarer og inspirasjon fra verdens kjøkken.  Restauranten har et unikt interiør, med over 1000 gjenstander fra sjø, havn, brygge og skipsverft. Louise har lange tradisjoner her på Aker Brygge, og vi ser frem til fortsettelsen i årene fremover. Hvert år rundt påsketider åpner vår uteservering, hvor du kan nyte maten med flott fjordutsikt. I vinterhalvåret, fra medio oktober til ut mars, holder vi søndagsstengt.

Stranden 3, 0250 Oslo

22 83 00 60

 

Klosteret Restaurant

Klosteret Restaurant ble etablert 1. november 1992 og fikk i 1998 nye eiere som fortsatt står for den daglige driften. Gården ble oppført i 1899. Det som var industrilokaler og vaffelbakeri tidlig på 1900-tallet, er i dag en stemningsfull restaurant med kjellerhvelv og levende lys – perfekt for vennemiddager, selskaper, forrettningsmiddager eller en middag for to. 

Matprofilen har et klassisk og rustikt tilsnitt med innslag av det kreative og moderne kjøkken, med fokus på sesong og norske råvarer. À la carte- og selskapsmenyene endres i takt med årstidene, mens dagens meny komponeres etter dagens marked.
 

Fredensborgveien 13, 0177 Oslo

23 35 49 00

 

Gamle rådhus

Det Gamle Raadhus ble bygget i 1641, under ledelse av rådmann Lauritz Hansen, og med støtte fra Kong Christian IV, som ga et bidrag på 1000 riksdaler. I tillegg til å være byens rådhus var bygningen også et samlingssted for borgerskapet. Og i de mørke kjellerne måtte forbryterne sone sine straffer etter at dommen var falt. Det Gamle Raadhus var byens eneste større forsamlingslokale, her ble det også holdt fester, teaterforestillinger - og gudstjenester. 

I de første 100 år av bygningens historie hadde bygningen også et trappetårn som ble brukt til brannovervåkning. Myten sier at dette ble revet av svenskene for å gi friere sikt over byen under Karl XIIs beleiring i 1716, men man regner med at trappetårnet ble revet på grunn av dårlig vedlikehold. I 1739 ble gården solgt på auksjon til enken etter general Patroclus Rømeling, hun restaurerte gården, som da var i en dårlig forfatning. Først i 1856 ble det åpnet restaurant i gårdens første etasje, gårdens eier het da Matheus Helseth og han var også restauratør. Dette skjedde året før Engebret Cafè åpnet sine dører!  

 

Unikt miljø i gammel gård.

 

Interiøret har vært gjort om utallige ganger, alt etter hvem som "inntok" bygget. Her har det vært vinhus, festiviteter, lagting, rådstue - og ikke minst: Arrest. Gjeldsfanger ble plassert oppe i etasjene, mens de småkriminelle havnet i kjelleren. Lagmann Jørgen Phillipsen, byens rikeste mann, holdt i 1664 to brylluper her - til en pris av 10 riksdaler pr. bryllup! På slutten av 1600-tallet ble det bevilget gardiner til huset, noe som var svært sjelden i de tider. Samtidig forlangte militærvesenet bygget revet, for å få friere rom rundt Akershus Festning, noe som ikke ble gjennomført. Etter 1916 ble huset brukt til boligformål av prominente borgere, samtidig som St. Olai losje og høyesterett holdt hus her. Høyesterett flyttet ut i 1846, mens losjebrødrene, ved Frimurerordenen, har vært her helt fram til ca 1960.  

Etter mange års forfall og tvilsomt klientell, åpnet igjen Restaurant Det Gamle Raadhus sine dører 1. mars 1983 med Arne Sunde som ny eier og med nyrestaurert lokale, hvor det gamle miljøet fortsatt var intakt. I oktober 1986 ble Lauritz Ruus Bar åpnet. Gamle Raadhus Restaurant fikk

Jørn Lie som ny eier i 2008 og høsten samme år fikk den klassiske baren – Lauritz Ruus Bar – et lysere og lettere interiør med nye møbler og startet fra samme tid servering av lunsj.    

Nedre Slottsgate 1, 0157 Oslo

22 42 01 07

 

Event Mona Lisa Oslo

Om Mona Lisa Huset

Mona Lisa huset har siden 1987 vært et etablert spisested og et naturlig møtested i hjertet av Oslo sentrum.

Mona Lisa Huset er det overbyggende begrepet for 5 individuelle serveringssteder med hver sin tydelige profil. Fire ulike restauranter tilbyr deilige retter og unike smaksopplevelser fra Frankrike, Italia og Libanon. Mona Lisa restaurant tilbyr også noen retter fra det Norske kjøkkenet, og serverer klassisk Norsk julemat i julebordsesongen. I 3. etasje har vi selskapslokaler til leie og nattklubb på lørdager.

Mona Lisa huset er åpent fra morgen til kveld hver eneste dag, hele året. Her kan du føle på internasjonal atmosfære 7 dager i uken.

For mer informasjon, klikk på hvert enkelt spisested.

Vi tilrettelegger gjerne for spesielle anledninger eller andre ønsker du som gjest måtte ha. For forespørsel om selskapslokaler  her

Vi aksepterer kredittkort. Legge ut bildet av kredittkortene vi aksepterer på forsiden?

Mona Lisa Huset er tilrettelagt for bevegelseshemmede, og på Høybråten uteservering er det muligheter for røyking.

Grensen 10, 0159 Oslo

920 65 884

 

Kolonihagen Frogner

RESTAURANT KOLONIHAGEN FROGNER

På Kolonihagen Frogner vil vi at du skal oppleve smaken og nærheten til råvarer fra vår unike natur.

Hvilken effekt har klimaet og jordsmonnet på maten vår? Hva har lange vintre og korte somre med mye lys og regn å si for råvarene og bonden?

Vi vil vise frem sesongenes fulle potensiale. Ved å anvende 1000 år gamle tradisjoner, såvel som utvikling av nye metoder, vil vi videreføre den nye Nordiske matkulturen: Med god dyrevelferd, økologiske prinsipper og bærekraftig dyrking og foredling av mat.

-Kjøkkensjef Jørgen Ravneberg, september 2017

Frognerveien 33, 0263 Oslo

993 16 810

 

Spisestedet Feinschmecker

Vi ønsker dere alle en god sommer!

Vi ønsker alle våre gjester velkommen til Restaurant Feinschmecker. Målet vårt er å skape en avslappet og uformell atmosfære for kundene våre der smil og latter sitter løst.

Det er dere som skaper den gode stemningen og atmosfæren vi er kjent for. Alt vi gjør er å legge tilrette for en unik opplevelse med utsøkt mat, lune omgivelser og et vennlig personale.


Mvh

Lars Erik Underthun & teamet på Feinschmecker

Balchens gate 5, 0265 Oslo

22 12 93 80

 

Xích Lô, Vietnamesisk restaurant

Kort fortalt

Det er våre krydder som gir en ekte smak av Vietnam. Ingefær, sitrongress og chili brukes til fisken som i keiserbyen Huế. Duften av koriander og vårløk er like pirrende som urter i markedene ved den mektige Mekongfloden. Smaken av tamarindsausen er frisk som de grønne Tamarindtrærne i Saigons mange alléer. Syrlig lime og hvitløk over tynne skiver av øksekjøtt minner om de delikate rettene i Hanoi. 

Karl Johans gate 23B, 0159 Oslo

22 42 48 00

 

Proseccheria - Italiensk Restaurant Oslo

VELKOMMEN TIL PROSECCHERIA

Italiensk mat, italiensk drikke og italiensk gjestfrihet er det ssom skal til for å drive en ekte italiensk restaurant.

Siden vi åpnet dørene i 2009 har vi vært kjent for våre egenimporterte viner og ikke minst vårt store utvalg av Prosecco, som vi også importerer selv.

Hos oss kan du stikke innom for et glass vin, gjerne i kombinasjon med spennende antipasta, pasta retter eller annen tradisjonell italiensk mat, servert av vårt hyggelige og serviceinnstilte personale.

Vi er en populær, liten intim restaurant, så i perioder kan det være vanskelig å få bord. Hvis du og din kjære vil være sikret en romatisk aften hos oss kan det være lurt å reserve plass her eller på telefon 22420080.

 

Fordi antall sitteplasser er begrenset, ber vi om forståelse for at gjester må bestille mat mellom kl 1730 og 2030. Av samme grunn kan  kan bord kun reserveres for to timer lørdager mellom kl 1200 og 1600. Dette gjelder ikke for grupper over 10 personer.

Rådhusgata 30B, 0551 Oslo

482 35 948

 

Palmen Restaurant

http://www.grand.no/restaurantandbar/no/palmen/palmen-restaurant-and-othilia-lobby-bar.html

En nydelig nordisk smaksopplevelse i Oslo.

Vi har renovert lobbyen til et stemningsfullt miljø¸ med nordisk gjestfrihet. For første gang i historien til Grand Hotel, har vi nå en Lobbybar, Othilia. Lokalisert rett ved siden av nyrenoverte Palmen restaurant, et sted å møte kollegaer og venner. 

Våre kreative og dedikerte kokker har satt sammen en nydelig meny inspirert av nordiske ingredienser, og kan tilby et utvalg av moderne retter og klassikere. Vår Barsjef, Filip Åbom, har utarbeidet en cocktailmeny preget av det klassiske, men med en moderne twist.

Kollegatreff etter jobb, lunsj, middag, feiringer eller vår populære ettermiddags te. Uansett hva dere er i humør til, står teamet vårt klart til å gi deg en unik nordisk opplevelse!

Othilia?

Othilia Lasson Engelhart, også kjent som «Ms. Oda», var gift med den anerkjente maleren Christian Krohg. Hun var en av Norges første kvinnelige malere og var en sentral skikkelse i den Bohemske epoken. Hun betrodde seg til Grand Cafè, til tross for at det var et oppholdssted kun for menn. Hun deltok likevel debattene, røykte sigaretter og bestilte cocktails. Othilia var veldig populær blant Bohemske menn på 1800 - tallet.


Palmen Afternoon Tea.

Inviter venner, familie og kolleger og opplev vår populære ettermiddags te i nyrenoverte Palmen Restaurant.

Karl Johans gate 31, 0159 Oslo

23 21 20 00

 

Engebret Café

Siden 1857 har vi servert våre gjester god mat og drikke

På Engebret Café er vi stolte av de norske råvarene der hver årstid har sine spesielle retter.

Vi har i 161 år kunne tilby våre gjester et historisk lokale med matretter fra hele norge.
Vårt kjøkken er klassisk norsk, men kan nok av og til få litt inspirasjon fra andre land også, men vi jobber hele tiden med å
å utvikle våre menyer til dagens smaker og ta vare på vår kulturarv.

Våre Chambrée har historisk sus, og hele restauranten er som et lite museum med mye kunst og historie

Vi ønsker velkommen til et hyggelig måltid i sjarmerende lokaler som oser av tradisjon og historie. 1800-tallets frodige teaterliv på Bankplassen skapte behov for en trivelig kafé for skuespillere og andre. Engebret ble en viktig møteplass for skuespillere, politikere og kunstnere, noe som den også er i dag. Både Ibsen, Grieg, Bjørnstjerne Bjørnson, Hamsun,Edvard Munch og mange fler hadde sine faste bord hos oss, og mange av dagens kunstnere besøker oss jevnlig.

161 år etter er Engebret Cafés popularitet like stor.

1, Bankplassen, 0151 Oslo

22 82 25 25

 

Hereford Steakhouse

Dette er kanskje det eneste stedet i Oslo der du får servert kjøtt med stamtavle!
Hereford-kyr har sin opprinnelse i England, fra grevskapet Herefordshire. Allerede på 1600-tallet ble dette området berømt for fint kjøtt, og i 1846 ble den første stamboka for kyra opprettet. Hereford er i dag en av verdens mest anerkjente kjøttferaser. I tillegg serveres bl.a. Aberdeen Angus-kjøtt. Dette saftige, møre kjøttet er etterspurt verden over.

På vår grillrestauranten har også et utsøkt vinkart med smaker fra store deler av verden. Hyggelige servitører bidrar til en behagelig atmosfære.

Hereford Steakhouse garanterer å tilberede kjøttet slik at du vil komme igjen -og igjen.

Står du på Stortingsplassen og beundrer det vakre bygget, men kjenner du at magen er kjøttsulten snur du 90 grader mot venstre. 50 meter opp i Rosenkranzgate finner du oss.

Har du vært på teater, men ikke fått med deg så mye fordi du droppet middagen før forestillingen? Et stenkast unna Oslo Nye og Det Norske Teateret ligger vi, og kun en liten appetittvekkende rusletur fra Nasjonalteateret.

Mange trenger et oppkvikkende måltid etter et besøk i Oslo Tinghus, og da vet du at vi bare er sekunder unna!
Like ved det meste i vårt kjære Oslo kan du nyte det vi mener er en biffopplevelse av de sjeldne.

Tidligere lå vi på Jernbanetorget og på Grunerløkka, men nå mener vi at vi har funnet den perfekte beliggenheten, og vi ønsker deg hjertelig velkommen til et smakelig måltid.

 22 33 37 11

Rozenkranz gate 7

 

Los Tacos

Los Tacos er en amerikansk-mexikansk restaurantkjede med en norsk vri. Konseptet vårt henter inspirasjon fra en rekke ulike meksikanske restauranter i San Diego — ispedd noen folkekjære ingredienser fra hele Norges favorittradisjon, “taco-fredag”.

Vårt mål i Los Tacos er å yte rask service og servere mat av høy kvalitet. Vi har spesialisert oss på burritos, men vi tilbyr også tacos, nachos, bowls og churros. Som selskap ser vi alltid etter måter å forbedre våre produkter og tjenester,  og slik utvide vårt omdømme og vår merkevare. Kvaliteten på vår kundeservice er like viktig som kvaliteten på våre matretter — som vår kunde skal du ha en positiv opplevelse av Los Tacos fra sekundet du ønskes velkommen inn døren.

Los Tacos’ visjon er å bli Norges ledende merkevare innen meksikansk mat. Vi har et mål om å nå ut til det norske folk med en restaurant i hver eneste by.  Vår bedrift bygges dag for dag av dyktige og ivrige ansatte som strekker seg og som belønnes for sin innsats. Om du ser deg selv spille en rolle i vårt eventyr vil det finnes mange muligheter i tiden som kommer.

Europarådets Plass 1, 0154 Oslo

458 42 507

 

Sumo Restaurant Solli Plass

Sumo er et lekent og folkelig asian fusion konsept med fokus på kvalitet og detaljer.

På Sumo vil du alltid finne akkurat den samme menyen med et bredt utvalget av sushi og varmmat, med den samme gode smaken, uavhengig av hvilke Sumo du besøker.

Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

22 54 71 71

 

Sawan

CONTEMPORARY THAI RESTAURANT

Set in a beautifully restored villa in Frogner, Sawan combines the finest ingredients and delicate Thai flavours to create a uniquely modern version of Thai cuisine. The restaurant’s cooking is both subtle and sophisticated, with complex flavours in perfect balance. Sawan’s elegant interior, with touches of Thai-inspired decor, is an ideal setting for intimate, romantic evenings and also larger gatherings of families, friends and colleagues. A highlight is the Sawan wine cellar which is well-chosen and extensive. Expert sommeliers recommend perfect wine pairings to accompany the dishes. Alternatively, you might try one of our handcrafted cocktails.

Sawan has private rooms that are ideal for larger groups, business get-togethers and special celebrations, including small weddings. The restaurant also has a seasonal terrace and garden which is open during the summer months from May 10 to August 25. At the beginning of September the terrace is transformed into an enclosed winter garden available for groups and private parties.  

Restaurant Sawan is proud to introduce our new restaurant. Restaurant Nomads by Sawan is an innovative Thai casual-dining concept. With a cosy yet indulgent décor and easy-going vibe, Nomads is an edgy, stylish counterpoint to Sawan's signature sophistication.

Inspired by original recipes from every corner of Thailand, Nomads by Sawan is an extraordinary culinary adventure. Exotic flavours and exceptional ingredients are transformed into Thai cuisine that's light, modern, and best enjoyed sharing-style with friends and lovers.

A gorgeous bar completes the laid-back atmosphere, with bartenders crafting classic cocktails and Thai-influenced original concoctions. As you would expect from a member of the Sawan family, Nomad’s boasts one of the finest wine cellars in town.

Please contact our staff for more information or visit www.nomads.no.  

 

President Harbitz' gate 4, 0259 Oslo

400 09 060