Tweet This

Olivia Hegdehaugsveien

OLIVIA SIN AMBISJON ER Å BY PÅ DE BESTE SMAKENE FRA ITALIA

Autentisk italiensk mat i moderne omgivelser, service og personale som skinner av fellesskap og lidenskap samt dyktige og lekne kokker – akkurat som i en italiensk familie.

Olivia åpnet for første gang dørene på Aker Brygge i 2006 med en meny som senere har blitt kjernen i alle Olivia-restaurantene; steinovnsbakt, tynn pizza, klassiske pastaretter, antipasti, salater, supper, kjøtt og ikoniske desserter. Det italienske kjøkken verdsetter få, men veldig gode råvarer og dette har vi selvfølgelig adoptert.

I dag har vi seks restauranter i tre byer. Alle har den samme lune atmosfæren som vi er kjent for, men restaurantene har også hver sin personlighet som gjenspeiles i deler av menyen og interiøret. På Aker Brygge tar vi deg med til Napoli, pizzaens fødeby og det naturlige valget for vår første restaurant. I Hegdehaugsveien kan du oppleve travle Roma, mens Tjuvholmen er et lite stykke Venezia i Oslo. Østbanehallen er inspirert av storslagne Milano, i Trondheim ser vi til Firenze og for Bergen har vi hentet inspirasjon fra vakre Palermo på Sicilia. Vår nyeste restaurant i Stavanger er inspirert av fiskelandsbyen Portofino. De forskjellige byene byr på unike smaker og mattradisjoner som tar deg med på en smaksreise gjennom Italia, og som du kan oppleve på de forskjellige restaurantene våre.

Uansett hvor du velger å besøke oss skal du få den samme gode opplevelsen av tilstedeværende og kunnskapsrike servitører, dyktige kokker, uformell stemning og hyggelige omgivelser. På den måten har vi hentet det beste av Italia til oss.

Benvenuti!

Hegdehaugsveien 34, 0352 Oslo

23 11 54 70

 

Restaurant Fangst

Velkommen til Restaurant Fangst

Når nordiske råvarer møter japansk tilberedelse blir det både intimt og sosialt. Vi fokuserer på å dele vår kunnskap om smaksbildet for å skape en åpen og uformell atmosfære. Gir du oss tilliten så vil våre kokker tilberede menyen “omakase”, det japanske utrykket som betyr chefs menu eller velg fra vår meny. 

Eilert Sundts gate 39, 0259 Oslo

22 04 85 06

 

Plah Restaurant

Plah RESTAURANT åpnet dører i januar 2004 som den første moderne Thai restaurant i Skandinavia. Etter 13 år i bransjen har Plah RESTAURANT utviklet seg til en av de beste asiatiske restaurantene i Norge og Scandinavia. Plah har gjennom årene hatt en rekke avisomtaler og gode kritikker i bransjetidsskrifter som Vinforum, Aperitiff, DN, Wine Spectator, Michelin Guiden og White Guide.

Åpent tirsdag - lørdag fra kl 17.00

Plah RESTAURANT
Hegdehaugsveien 22, 0167 Oslo
Telefon: (+47) 22564300
E-post: post@plah.no


We are closed the following days in 2018
Easter, March 25th to April 2nd (opens Tuesday April 3rd)
Pentecost holiday,  May 20th to May 22th (opens Wednesday May 23th)
Summer,  July 8th - July 23th (opens Tuesday July 24th)
Christmas, December 22th to January 2nd 2019 (opens Wednesday 3rd of January 2019) 

Hegdehaugsveien 22, 0167 Oslo

22 56 43 00

 

Restaurant Mother India

Om Mother India

Norges eldste

Familien Sharma åpnet Restaurant Mother India i april 1993. Mother India var ikke den første indiske restauranten i Oslo, men er i dag Norges eldste. Ingen andre indiske restauranter har blitt drevet så lenge, i samme lokaler og av samme familie. Vi er selvsagt veldig stolte av dette – samtidig er vi ydmyke overfor de forventninger dette innebærer fra våre gjester.

Kultur – ikke profitt

Vi har ofte blitt spurt om hva som skiller oss fra de andre indiske restaurantene. Svaret på dette er veldig enkelt – vi har aldri sett på oss selv om eiere av en restaurant med profitt i fokus. Vi er kulturelle ambassadører. Gjennom maten vi serverer, videreformidler vi også et stykke Indisk kultur, hvor en gjest aldri blir sett på som en kunde, men heller som en del av vår egen familie.

Unike krydderblandinger

Maten som serveres skal være kompromissløs. Det gjelder i alle ledd og ikke minst ved valg av råvarer. Dette er en av årsakene til at vi på Mother India kverner våre egne krydderblandinger. Dermed får våre retter en unik smak, som du ikke vil få på andre indiske restauranter. Oppskriftene til disse krydderblandingene er selvsagt godt bevarte hemmeligheter.

Vi ønsker deg velkommen

Pilestredet 63, 0350 Oslo

22 60 81 04

 

Natraj Tandoori Restaurant

Natraj is an Indian restaurant in Bygdøy Allé, who knows that the road to happy regular hearts goes through the stomach. Authentic and really good food is the concept, Chili Chicken Tikka Marsala and Begum Bahara examples of some of the dishes that have received a lot of positive mention since the opening of specialties in 1985. Otherwise, most reputable Indian specialties are featured on the menu and the wine list includes Indian Beer as well to a selection of classic wines. The room is intimate and the atmosphere friendly. Natraj is the name of Shiva's divine dance to resist temptations. If you visit the restaurant with the same name, it will not be difficult to complete the tasty menu.

 Bygdøy allé 8, 0262 Oslo

22 44 75 33

 

Jewel of India Restaurant

OM OSS

Vår mat og vårt interiør er inspirert av provinsen Panjab/Rajasthan som er den del av nordvest India, hvor det er stor matglede, gjestfrie mennesker og et yrende folkeliv. Vi ønsker at Dere skal føle den samme atmosfæren her hos oss, når vi tar Dem med på en liten "reise" i en eksotisk smak og kultur opplevelse.

Vi vil gjøre vårt beste for å lykkes med dette, og velkommen til oss på en behagelig "reise".

Oscars gate 81, 0256 Oslo

22 55 39 29

 

Gandhi Indisk Restaurant

India er et av de eldste og mest tradisjonsrike land. Her har matlaging utviklet seg til en kunstart fra generasjon til generasjon gjennom århundrer. De indiske rettene er aromatiske, næringsrike og særdeles velsmakende. Hemmeligheten bak den rike smaken er de ferske ingridiensene, eksotiske krydder og urterblandinger alt tilberedet etter urgamle oppskrifter. Graneringen består hovedsakelig av indisk ris, brød og stekte grønnsaker og nybakt indisk brød, kaldt NAN. Brødet bakes i TANDOOR.

TANDOOR er en tradisjonell indisk leirovn uten glasur, som fyres med trekull. Maten ( kjøtt, kylling ellers fisk) marineres og krydres før den tres på spyd, og senkes ned i den varme tandoori’en for å grilles.

Det berømte indiske brødet, NAN, kastes rett og slett mot innsiden av ovnen, hvor den stekes mens den forblir klistret til den varme leirveggen, og blir bakt ferdig på noen minutter.

Stadig flere og nordmenn besøker fjerne himmelstrøk og opplever eksotiske kulturer. Et besøk på Gandhi Indisk Restaurant er som en liten reise til India. Restauranten er smykket med indiske kunstgjenstander og fargerike håndbroderte veggtepper.Mens man spiser lytter man til tradisjonell indisk musikk.Vi presenterer det ypperste og mest spennende fra det indiske kjøkken.

Vi ønsker alle våre gamle og nye gjester hjertelig velkommen.

Majorstuveien 36, 0367 Oslo

22 60 42 00

 

Curry & Ketchup

http://curryandketchup.no/

Tradisjonell indisk restaurant på Majorstuen. 20 års erfaring med fornøyde gjester.

Tradisjonelle indiske retter med hyggelige priser.

Å servere velsmakende Indiske curry retter er vår hjertesak. Vi er stolte og takknemlige over at våre gjester setter pris på vår mat og service!

  • Velkommen til en restaurant med hyggelig atmosfære og god mat..

  • Vi har også Take away.

  • Autentiske Curry retter til en rimelig pris..

  • Alltid ferske råvarer!

Curry And Ketchup ligger på Majorstuen i Oslo. Restauranten er bygget over to etasjer, og er innredet i bohemisk stil.

Vi har alltid hatt som mål å tilfredstille våre gjesters ønsker om forandring, og vi komponerer derfor våre menyer etter deres feedback.

Det finnes mange indiske restauranter i Oslo. Det som skiller oss ut er våre store porsjoner til overkommelige priser. I 20 år har vi hatt en visjon om at man skal føle seg som hjemme hos oss, enten om man kommer for å nyte maten alene eller når man deler den med venner.

Det varmer våre hjerter når fornøyde gjester sier: Takk for den deilige maten!

Kirkeveien 51, 0368 Oslo

22 69 05 22

 

Bokbacka

Velkommen til en folkelig gourmet restaurant. Vi ønsker å tilby en opplevelse utover det vanlige. Vi serverer spennende mat og drikke, der økologi og kvalitet står i fokus. Vår matlagning handler om å finne råvaren der den er best, og spise den når den er på sitt beste. Vår ambisjon er å stimulere alle sansene gjennom vår mat og drikke. Vi ønsker å være nyskapende i det vi gjør og finne balansen i det naturlige og tekniske kjøkken, for å kunne tilby deg en unik opplevelse. Det handler om å se enkelheten i en råvare, så vel som å kunne bruke teknikken som skal til for å løfte råvaren til sitt fulle potensial.

Skovveien 15, 0257 Oslo

412 60 144

 

Indisk Restaurant Indi

IndiSpice er en Indisk restaurant som serverer autentiske Indiske retter. Både smak og styrke vil alltid være lik det man opplever på de beste restauranter i nord India.

Vårt mål er at du skal få oppleve det beste fra ett kjøkken som har tradisjoner som er tusener av år gamle.Her kan du velge blant mange Curry og Tandoori retter både vegetar eller tilberedt med kylling, lam eller sjømat.Tandoori rettene og Nanbrødene våre blir tilberedt i vår tradisjonelle Tandoor som hver dag blir varmet opp med grillkull.

Vi tilbyr et bredt utvalg av Nan og Roti (brød) stekt i tandoor som utfyller måltidet.

Welhavens gate 2, 0166 Oslo

22 20 96 08

 


Restaurant Fjord

Fjord – navnet sier det meste. Ole Jonny Eikefjords tredje restaurant åpnet dørene i 2007 og her er konseptet å servere en 6-retters sesong meny basert på det aller beste havet kan by på. Vi har fokus på norsk vill bærekraftig fisk!En nøye utvalgt vinmeny er med på å skape det perfekte samspillet mellom mat og drikke og alt dette serveres til en svært fornuftig pris. Christer Rodin er også med på eiersiden og styrer den daglige driften, som har erfaring fra blant annet Hotel Continental, Eik og eik Annen Etage. Andreas Wold styrer kjøkkenet med en kyndig hånd og Restaurantsjef Magnus Iversen tar deg gledlig imot i døren.

Det flotte mørke interiøret i Restauranten er designet av den anerkjente interiørarkitekten Anemone Wille Wåge som også har designet Restaurant Eik Annen Etage. Blåtoner som gir assosiasjoner til havet og en stor havørn som vokter over lokalet er blandet med glitter og glam for å samme danne flotte omgivelser for havets delikatesser.

Kristian Augusts gate 11, 0164 Oslo

22 98 21 50

 

Restaurant Schrøder

http://www.restaurant-schroder.no/

Restaurant Schrøder ligger i Waldemar Thranes gate 8 på St. Hanshaugen i Oslo. Den er en av de få brune kaféene som er igjen i Oslo, og har fortsatt en avslappet atmosfære med en blanding av stamgjester, folk fra strøket som er der nå og da, og folk som ikke er lokale.

Schrøder har et smal fasade som tiltrekker seg lite oppmerksomhet. Inne henger store malerier av Sigurd Fosnes fra 1920-tallet på veggene, med motiver fra Gamle Aker, Enerhaugen, og Torggata. Det største bildet skildrer , og Restaurant Schrøders første lokale i Torggata 14 sees på bildet.

Hans Schrøder tok i 1925 over Elise Pettersens café som siden 1912 var drevet i hjørnegården Torggata / Henrik Ibsens gate (et kvartal nord for Youngstorget). Bygningen ble revet i 1954 i forbindelse med bygging av det nye Folkets hus.

I 1956 flyttet Schrøder inn i nybygg i Waldemar Thranes 8. I den tidligere bygningen her var det drevet restaurant siden 1900, da Frk. Glansins Restaurasjon ble etablert. Fra 1923 til 1953 drev Hilmar Hansen Terrasse-Restauranten.

Stedet opptrer i skjønnlitteraturen, blant annet i Jo Nesbøs bøker om Harry Hole og i flere bøker av Bjørg Vik.

Waldemar Thranes gate 8, 0171 Oslo

22 60 51 83

 

Restaurant Eik Annen Etage

«Vi skal hele tiden utvikle spennende menyer som at du som gjest får nye smaksopplevelser hver eneste gang du besøker oss.»

Hos oss får du alltid eksklusive og mettende menyer til lav pris. På kjøkkenet skal vi alltid ha svært dyktige og kreative kokker og du skal betjenes av en behagelig og presis betjening.

Vi serverer, i tillegg til vår 5 retters meny, ett utvalg av klassiske retter.

Stortingsgata 24, 0161 Oslo

21 54 79 70

 

Grand Café

I 1874 åpnet Grand Café dørene, den gang Oslo het Kristiania. Det var her det hele startet. Caféen var stamstedet for blant andre Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen i tillegg til en rekke andre 'Kristianabohemer'.

Nå har en ny æra startet. En restaurant og vinkjeller. Det er med stolthet vi på Grand Café nå ønsker nye og gamle gjester velkommen. Vi ser med glede på å kunne ta del i de neste 100 årene og skape ny historie.

Karl Johans gate 31, 0159 Oslo

981 82 000

Delicatessen Majorstuen

Velkommen til Delicatessen Tapas Restaurant, Majorstuen

Din lokale tapas restaurant på Oslo vest. Vi tilbyr mange av de samme klassikere som vår eldre søster på løkka, men har en noe bredere mat- og vinmeny tilpasset vår beliggenhet.

Vibes gate 8A, 0356 Oslo

22 46 72 00

 

Benares Indisk Restaurant

Benares ligger midt mellom travle Oslos hovedgate og Aker Brygge. Benares kombinerer de fineste ingrediensene og delikate indiske smaker for å skape en unik moderne versjon av Indisk cuisine, det punjabske kjøkkenet. Restaurantens matlaging gir komplekse smaker i perfekt balanse. Benares moderne og elegante interiør, med berøringer av Indisk inspirert innredning, er en ideell setting for intime, romantiske kvelder og større sammenkomster av familier, venner og kolleger. 

Benares har privat rom som er ideelle for større grupper, forretningsmøter og spesielle feiringer, inkludert små bryllup. Restauranten har også en terrasse med varme som er åpen hele året.

Familien Singh, som driver Benares Restaurant kommer fra den nordindiske delstaten Punjab, med kjærlighet for krydder og mat. Selve restauranten menyen består av retter fra hele India, men bak all den matgleden står det et punjabske kjøkken midt i Oslo. Dette kjøkkenet kjennetegnes av en forkjærlighet for friske grønnsaker, urter og friske råvarer. Derfor vil du på Benares Restaurant utelukkende få tilberedt mat av ferske og friske råvarer.

Eksotiske smaker og eksepsjonelle ingredienser er forvandlet til Indisk mat som er lett, moderne og best likte dele stil med venner og elskere.

Tordenskiolds gate 8, 0160 Oslo

22 42 66 66