Tweet This

Solsiden Restaurant

Årets sesong, den 25 i rekken, startet opp 2. mai og avsluttes 15. september. Vi gleder oss til å se dere.
 

Solsiden Restaurant er en sjømatrestaurant hvor vi kun benytter de beste råvarene havet har å by på. Foruten de fleste fiskesorter har vi alltid «Plateau des Fruits de Mer» på menyen. Dette er vår spesialitet bestående av østers, kamskjell, krabbe, blåskjell, reker, sjøkreps (når vi får tak i levende), hummer og kongekrabbe. Rettene kan akkompagneres av en av de over 250 vinene fra vår vinmeny.

Solsiden Restaurant ligger på Akershusstranda rett under Akershus festning. Utsikt mot solnedgangen over Oslofjorden får du i rause porsjoner rett inn gjennom vinduer og åpne skyvedører. Herfra blir Oslo havn som et marinemaleri som endrer karakter fra minutt til minutt.

Akershusstranda 13, Skur 34, 0150 Oslo

22 33 36 30

 

Restaurant Jensens Bøfhus Oslo

En god biff er aldri lenger unna enn nærmeste Jensen Bøfhus

Jensen Bøfhus er satt i verden for å gi gode biffopplevelser til alle.
I nesten 30 år har våre restauranter dannet en hyggelig setting for de danske og unge. Hvert år besøker over 4 millioner våre restauranter i Danmark, Sverige og Norge.

Vi tror at biffkviste på gress gir bedre steker med mye juice og kraft. Derfor reiser vi rundt i verden for å finne kjøttet som smaker best i alle kutt. Vi er også bekymret for å finne det riktige valget av øl og vin som samsvarer med vårt menykort og øker opplevelsen. Vi vil være klar over at maten serveres med et smil. På den annen side er vi mindre klar over om biffen kommer inn fra høyre eller venstre.

På Jensens Bøfhus er vi galne av tradisjoner – på den gode måten. For mange familier og venner har Jensens Bøfhus blitt en tradisjon i seg selv. Vi er stolte av det, og vi beskytter den.

Vi gleder oss til å se deg på en av våre restauranter.

Stortingsgata 2, 0158 Oslo

406 90 680

 

Døgnvill Burger Tjuvholmen

Døgnvill Burger selger kvalitetshamburgere og et spennende utvalg drikkevarer, alltid akkompagnert av upåklagelig service i en lun atmosfære. Målet vårt er å gi dere den restaurantopplevelsen enhver gjest fortjener. Vi har spesialisert oss på å servere burgere i en klassisk restaurantsetting, hvor alt fra hovmesteren på gulvet til musikken i bakgrunnen skal bidra til å gi dere en overlegen opplevelse. Vi startet opp i 2012 på Vulkan ved Mathallen i Oslo. Siden den gang har vi vokst oss større, men visjonen forblir den samme: Vi skal være et avslappende avbrekk i hverdagen. En lokal kompis som setter vennene våre, dere, i første rekke.

Lille Stranden 10, 0252 Oslo

22 83 00 01

 

Lofoten Fiskerestaurant

Lofoten Fiskerestaurant

Hos Lofoten Fiskerestaurant er det alltid ferske råvarer av beste kvalitet. Dette gjør at vi kan presentere en maritim meny med høy internasjonal standard. I restauranten er det kvalitet, service og fagkunnskap som gjelder. Vi er en á la carte restaurant; med chambre séparée, bar og en stor vinterhage i sommersesongenen. Da vi åpnet var det med et inderlig ønske om å tilby de beste kvalitetsråvarer fra havet og vise hvordan sjømat virkelig kan smake når det er tilberedt av spesialister. Velkommen!

Stranden 75, 0250 Oslo

22 83 08 08

 

Skansen restaurant

Velkommen til Café Skansen ved Akershus Festning i Oslo.

Smakfulle retter i hyggelig atmosfære vegg i vegg med Akershus Festning! Vi serverer skandinavisk husmannskost med lokale råvarer og kortreist mat. 

Ekte husmannskost

Ordet kommer fra det tyske Hausmannskost, men er et kjent og utbredt ord også i Skandinavia. Betegnelsen omfavner tradisjonelle retter laget med solid håndverk, med gode og lokale råvarer. Før i tiden var ikke husmannskost like eksklusiv og næringsrik som den er i dag. Ofte var maten laget på få ingredienser som på den tiden var det rimeligste eller enkleste å få tak i. I dag brukes betegnelsen husmannskost om lekre retter med smaker fra Skandinavia og Nord-Europa. 
Det er ikke mange restauranter som fortsatt serverer klassikere som fårikål, hvalkjøtt, matjessild, vossakorv og elgterrin. Hos oss får du gode porsjoner med deilige og tradisjonsrike retter! 

Lyst på noe godt ved siden av maten? Vi har et stort utvalg drikke, både med og uten alkohol. For eksempel serverer vi økologisk saft fra danske Søbogaard. Velg mellom eple, appelsin, blåbær sitron og "sjelevarmer" med smak av ingefær. 

Vi serverer også deilige desserter, terter og kaker. Velkommen til kaffe og kake - hver dag! Vi gir deg en god unnskyldning for å spise et stykke kake i hverdagen. 

Inne i restauranten har vi en intim atmosfære med peis som varmer opp kalde dager. Om sommeren har vi stor uteservering i historiske omgivelser. Velkommen til oss for hjemmelaget mat og god service! 

 Rådhusgata 32, 0151 Oslo

24 20 13 11

 

Publiko

Folkelighet

Publiko kommer fra det spanske ordet publico som på norsk betyr publikum eller allmennhet.

For oss er dette det perfekte navnet for å markere at vi ønsker å skape et folkelig sted. Vi byr på unike lokaler og ønsker å være din nabolagsrestaurant på Majorstuen. Du vil møte en uformell atmosfære, fantastisk service og rammer for en hyggelig kveld dere sent vil glemme. Våre gjester kan reservere bord,  men også komme uanmeldt for drop-in alle åpningsdager. Vi ønsker dere velkommen til en fantastisk restaurantopplevelse!

Bærekraft

Publiko er vår versjon av bærekraft. Vi bruker helst lokale råvarer,  lokalt øl og alkohol når kvaliteten er på topp. Vi vil tilpasse våre menyer etter sesong, og vår respekt for råvarene fører til at minst mulig mat kastes. Med bakgrunn i denne holdningen benytter vi hele dyr i den grad det lar seg gjøre.  Vi lar vårt kjøtt mørnes i eget mørningsskap for å gi deg en smaksopplevelse utenom det vanlige. Alt på grønnsaken skal brukes, og vi benytter norsk fisk og annen sjømat med  fokus på de beste norske råvarer.

Vibes gate 11, 0356 Oslo

21 42 28 80

 

Festningen Restaurant

Festningen Restaurant er et fine brasserie med fokus på de beste råvarene sesongen har å tilby. Vi har et spennende og dynamisk vinkart, en fantastisk vinkjeller, og kunnskapsrike og interesserte ansatte.

https://www.festningenrestaurant.no/

Myntgata 9, 0151 Oslo

22 83 31 00

 

Brasserie Paleo

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

23 31 55 80

Det handler om kunnskap, lidenskap, service

De fleste i Team Paleo kan fortelle om ting som har formet dem til det de er i dag. Noen visste allerede som barn hva de ville mens hos andre har interessen for matkultur vokst frem etter hvert. Felles for dem alle er dedikasjonen og ønsket om stadig å utvikle seg slik at de kan gi gjestene minnerike kulinariske og sosiale opplevelser.

TEAM PALEO

Dedikasjon, nysgjerrighet og kreativitet er drivkraften bak Brasserie Paleos dyktige medarbeidere. Deres kompromissløse kjærlighet til faget og mulighet til å utforske og skape nye kulinariske opplevelser med utgangspunkt i det opprinnelig naturgitte, har ført dem til Brasserie Paleo.

KUN NATURLIGE INGREDIENSER

På Brasserie Paleo unngår vi bearbeidet mat, vi benytter kortreiste produkter, sesonggrønsaker og økologisk produsert mat. Men selv om vi har en filosofi og et kjøkken som tar utgangspunkt i en tid da alt var naturlig og ubehandlet, velger vi å gjøre en tilpasning til vår moderne tid. Derfor kan du trygt be om et godt glass vin og en vellagret ost, selv om verken alkohol eller meieriprodukter inngikk menneskets opprinnelige kosthold. Og osten er kanskje fra en gård i et dalføre på Østlandet

 

Den Glade Gris

 

Velkommen til en annerledes matopplevelse midt i Oslo! Den Glade Gris spesialiserer seg på retter laget av svin, og husets spesialitet er langrillet svineknoke! Vi tilbereder mat etter slowcooking-metoden og bruker flere dager på å marinere og langtidssteke maten, noe som betyr mye mer smak, og kjøtt som er utrolig mørt. 

Vi tilbyr god norsk mat presentert på en ærlig og rustikk måte. Vi samarbeider med bryggerier over hele landet, så ølutvalget er stort. Servicen skal være god, men ikke overdådig, presentert humørfylt med glimt i øyet. Hver dag lager vi to lunsjsupper basert på overskuddet av råvarer fra dagen før. 

Velkommen!

St. Olavs Gate 33, 0166 Oslo

22 11 17 10

 

Baltazar Ristorante & Enoteca

Vår restaurant

Baltazar Ristorante & Enoteca var en av Norges første rendyrkede Italienske restauranter. I 2017 har vi 20 års jubileum. Restauranten er gradvis og nylig pusset opp. Et besøk til Baltazar skal være noe for alle, hvor vi fokuserer på ærlige Italienske retter i kombinasjon med kortreiste råvarer. Vi har åpent til lunsj og kveld alle dager bortsett fra søndag, da hviler vi. På sommeren har vi en flott uteservering i Domkirkens bakhage. Vi lager fersk pasta, focaccia og pizzadeig på økologisk mel, og følger sesongråvarer fra Italia og Norge. En kveld på Baltazar skal være en avslappet og komfortabel atmosfære, fordelt over to åpne etasjer etter prinsippet ”kom som du er”.

Vinkartet vårt har i flere år mottatt Wine Spectator Award of Excellence for et rendyrket italiensk vinkart og er også med i White Guide sine anbefalninger.

Vinkartet til Baltazar har i flere år mottatt i Wine Spectator Award of Excellence for et rendyrket italiensk vinkart.

http://baltazar.no/

Dronningens gate 27, 0154 Oslo

23 35 70 60

 

Südøst Asian Crossover

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til å bli med på en kulinarisk reise hvor du kan nyte mange spennende smaker i vårt levende lokale. 

Asiatisk crossover – en krysning mellom asiatisk- og europeisk matkultur
Hvis du er nysgjerrig på asiatisk mat litt utenom det vanlige, samtidig som du har et hjerte for klassikere som Crispy Duck, wok-retter og sushi, er SüdØst Asian Crossover restauranten for deg. Hos oss er vi stolte av å kunne servere innovativ, asiatisk crossover-mat. Konseptet vårt, Asian Crossover, handler om å krysse den asiatiske matkulturen med den europeiske-. Dette gjør vi ved å bruke europeiske råvarer, som vi tilbereder med asiatiske smaker eller vice versa. Menyen vår bærer preg av at vår dyktige kjøkkensjef selv er fra Thailand, men vi har selvsagt et bredt utvalg av retter med røtter i andre asiatiske matkulturer også.

Trondheimsveien 5, 0560 Oslo

23 35 30 70

 

Cargo Restaurant & Bar

Cargo er en fullverdig italiensk restaurant med fokus på smakfulle og mangfoldige retter, uformell stemning og ekte matglede. Vi serverer alt fra antipasti, pizza fra steinovn og fersk pasta, til kjøtt og fisk rett fra grillen - hvor alt er laget fra bunnen av! 


Vårt mål er å tilby italiensk mat på sitt aller beste. Vi har vært så heldige å få tak i et eksepsjonelt lag av italienske kokker med lang erfaring fra både tradisjonelle, italienske spisesteder og stjernerestauranter i London.

Restauranten har plass til 200 gjester inne, og den solfylte uteserveringen rommer 170 gjester. Med utsikt til operaen og beliggenhet i vannkanten, er Cargo det perfekte stedet for noe godt i glasset eller en matbit i solen. I tillegg har vi en cocktailbar med dyktige bartendere som har fokus på italienske smaker. Velkommen!

Sørengkaia 99, 0194 Oslo

21 50 70 55

 

Elias mat & sånt

Helt uten erfaring, men med masse pågangsmot, matglede og gode ideer, åpnet vi Elias mat & sånt i februar 2012. 

Her serveres det gode lunsjretter, smaksrik middagsmat og deilig drikke til rimelige priser. Menyen er inspirert av norsk natur. Det er så uendelig mye spennende man kan lage av det man finner i skogen, i havet og i hagen. Spisekartet endrer seg med årstidene, men filosofien er alltid den samme. God mat lages fra bunnen av, med ferske og gode råvarer. Aller helst økologisk. Å være bevisst hva man spiser og drikker handler både om det som er bra for deg, dyrene, miljøet og smaken.

Vi er opptatt av å samarbeide med dyktige, ærlige og redelige folk. Blant annet er vi glade for å ha familiebedriften Den Gyldne Bønne fra Vøyenenga med på laget. De sørger for at vi kan servere økologisk kaffe av den beste kvalitet. Økologisk eplemost får vi fra Egge gård i Lier, og Helge fra Alhaug gård dyrker økologiske solbær, som våre eminente kokker baker vidunderlige paier av. 

Vi er også stolte av å ha et heløkologisk vinkart og et stort utvalg skummende drikke fra norske bryggerier - som Nøgne Ø, Haandbryggeriet og Ægir. 

Siden den spede starten har vi nå blitt en etablert og velrennomert restaurant, med flere hundre anmeldelser på Tripadvisor - hvor vi kan smykke oss med Ceritificate of Exellence for tredje år på rad.

Ta gjerne turen innom oss og finn ut hva du mener! Vi skal gjøre alt vi kan for a gjøre det til en hyggelig og smakfull opplevelse.

Kristian Augusts gate 14, 0164 Oslo

22 20 22 21

 

Saray restaurant

Saray restaurant er et tyrkisk kjøkken som ligger sentralt i Oslo. Det tyrkiske kjøkken har blitt rangert som et av verdens tre beste kjøkken. Hos Saray skal du oppleve hva det tyrkiske kjøkkenet står for, og kan smake på tradisjonelle retter, av tyrkiske kokker. 

Spesialiteten med Saray restaurant er en helt nytt tyrkisk konsept. Vi tilbyr våre kunder muligheten til å spise bakt tyrkisk pide og tyrkisk børek som blir bakt i stein ovn.  Alle retter får med pide, som er en tynn og mykt brød og brukes til alle retter. Etli pide er en tyrkisk flat, tynn og langt bunn som har masse bladning på toppen. (Se meny)

Hovedretter serveres med ris/bulgur, samt grillet tomat, paprika, løk og velsmakende nybakt pide fra stein ovn.

Vårt mål er å skape et familievennlig og funksjonelt miljø som serverer sunne, kvalitetsfulle og deilige måltider til Oslos beste priser. Hver gang du besøker oss, vil vi gjøre vårt beste for å servere deg Norges beste tyrkiske matretter med like god smaksopplevelse hver eneste gang. 

Hvis du ønsker en tradisjonell tyrkisk måltid, et fint sted å ta en venn, eller en hyggelig matopplevelse, er saray restaurant absolutt verdt en besøk. Velkommen!

Trondheimsveien 10, 0560 Oslo

21 94 22 22

 

Nodee Barcode

Nodee Barcode har åpent kjøkken hvor du blant annet kan se hvordan vår spesialitet Pekingand tilberedes i Skandinavias eneste spesialovn for nettopp denne retten.

Pekingand slik du aldri har smakt den! Vår spesialovn med gassdrevne, åpne flammer er den eneste i Skandinavia og sikrer et unikt, perfekt resultat.

Dronning Eufemias gate 28, 0191 Oslo

22 93 34 50