Tweet This

Rød herregård

Rød herregård i Halden er et av Norges største og best bevarte lystgårdsanlegg.

Åpningstider Rød Herregård
02.06 - 16.06 søndager
22.06 - 18.08 tirsdag t.o.m. søndag (mandag stengt)
25.08 - 09.09 søndager

Faste omvisninger i åpningstiden:
Kl. 11.00: Innendørs omvisning
Kl. 12.30: Hageomvisning
Kl. 14.00: Innendørs omvisning

Røds hage

Hageanlegget ble anlagt som en stor barokkhage med rette stier, terasser, fiskedammer og en paviljong midt i hovedaksen. Senere ble den utvidet med en engelsk landskapshage rundt. Her finnes en åttekantet paviljong fra 1756, en hasselallé og en lindetunnel. Her er storvokste edelløvtrær, dammer, bjørnegotte, eremitthytte, saluttbatteri og gravsted. I hagen tilbys også en rebusløype for barn.

Rød herregård

Rød herregård i Halden er et av Norges største og best bevarte lystgårdsanlegg. Herregården huser Halden historiske Samlingers administrasjon. 

Rød Herregård er en innholdsrik kulturperle, med over 300 års historie. Det er ingen som riktig vet når Rød herregård ble bygget, men det finnes et maleri fra slutten av 1600-tallet som viser en bygning med et tilhørende hageanlegg. Rundt år 1720 flyttet noen av Tank-familiens medlemmer fra Danmark til Norge og i 1733 kjøpte Carsten Tank den eldre Rød herregård.

Hovedbygningen vises i dag med sitt autentiske innbo som møbler, kunst, jakttrofeer og en stor våpensamling. Omvisninger holdes om sommeren i hovedhuset og hagen.

https://ostfoldmuseene.no/rod