Tweet This

Eidsvoll bygdetun

Brukerråd og samarbeid

Eidsvoll museum drives av Museene i Akershus - MiA for Eidsvoll kommune i samarbeid med flere lokale venneforeninger. Vi samarbeider også med Eidsvoll historielag (se hjemmesiden deres) og Eidsvoll husflidslag.

I brukerrådet for Eidvsoll museum sitter representanter for Eidsvoll kommune, både fra administrasjonen og fra politisk hold, representanter for Feiring Jernverks venner, Bygdetunets venner, Eidsvoll forsvarsforening, Eidsvoll historielag og fra MiA/Eidsvoll museum.

Om Eidsvoll museum

Eidsvoll museum består av Eidsvoll bygdetun og Okkupasjonsmuseet, Feiring jernverk, Carsten Ankers lysthus og St. Pauls gruve i Feiring, og Bodinsmia ved Minnesund.

Eidsvoll bygdetun

Eidsvoll bygdetun har i over 60 år vært et møtested for bygdas befolkning, for hyggelig samvær, dans, kafé og historiske opplevelser.

Bygdetunet er et av landets største med sine 29 bygninger. Vi har landhandleri, storgården Oppsahl, våningshuset fra Tømte gård, småbruket Klokkerenga, husmannsplass og seter. Om sommeren flytter høner, sauer og griser inn i sine respektive hus, og skaper med det liv også utenom museets åpningstid. Bygdetunets venner sørger for mye av aktiviteten på museet. De driver kaféen med rømmegrøtsalg hver søndag i sommersesongen og bemanner husene når det er store arrangementer. 

https://mia.no/eidsvoll