Visit Oslofjorden

View Original

Ullensaker museum

Museets samlinger

Ullensaker museums samlinger omfatter både Ullensaker bygdesamling og senere innsamlede gjenstander, fotografier og en mengde arkivmateriale, såkalte privatarkiver, fra lag og foreninger eller fra enkeltpersoner.

Åpningstider og priser

I 2019 har vi offisiell åpning søndag 12. mai hvor vi for første gang åpner dørene til vår nye utstilling "I takt - en korpsutstilling for hele familien". 

Åpningstider for sommersesongen er:

Bare søndager i perioden: ​12. - 31. mai, 1. - 30. juli og 1. - 15. sept. kl. 11:00-16:00.

I juni og august:
Lørdager/søndager: 11:00-16:00,
og tirsdager 12:00-19:00.

Ta forøvrig kontakt med oss hvis dere ønsker omvisning utenfor åpningstider. 

Priser: voksne 60,-/barn 30,-

Museets historie

Ullensaker museum på Gardermoen holder til ved en av Norges eldste ekserserplasser, Lilleplassen, anlagt i 1740. Utbyg­gingen av hovedflyplassen markerte slutten på en 250 år lang militær aktivitet på Gardermoen.

Området inntar en sentral rolle i norsk militærhistorie. Denne avspeiles i de bevarte bygningene fra den gamle militærleiren. Tunet består av følgende verneverdige bygninger: Kornmaga­sinet, Depot 148, Telthuset, Østerrikegata 13, Ballonghuset, Rawindhuset, Posthuset og Furua. Museet åpnet i disse lokalene i juni 2005.

Ullensaker bygdesamling inngår i museumssamlingen, og museet ønsker å bygge opp et dokumentasjonssenter som dekker lokalhistorie. Historien knyttet til utviklingen av hovedflyplassen er et annet av museets ansvarsområder.

https://mia.no/Ullensaker/