Tweet This

Jernbanens Båtforening

VIKTIGE DATOER

Dugnad

Vår dugnad er 1-2. juni
Høst dugnad 14-15. september

Sommerfest 24. august

 

Oppsett av båter 
21-22. september
28-29. september

Om Jernbanens Båtforening

Jernbanens båtforening ble stiftet 5 juni 1907. Båtplassene var den gang i Loelvens utløp. I 1924 ble Akerselva nedre del, mellom Bispegata og jernbanesporene, foreningens båthavn. Senere ble den utvidet opp til Schweigaards bru.

 

Ved bygging av den nye Sentralstasjonen måtte Akerselva lukkes og foreningens havn ble flyttet til Nordbukta på Hovedøya. Utbyggingen av denne havnen ble utført av Oslo Kommune. Halvparten av de kalkulerte kostnader, kr. 700.000,-, ble bevilget over Sentralstasjonens budsjett. 

Etter et stort arbeid med utbygging og flytting, kunne vår nåværende havn bli tatt i bruk i 1963.

 

Foreningen leide havneanlegget av kommunen, som besørget for vedlikehold av bryggene. 

 

Denne leieavtalen ble oppsagt – med virkning fra 1 januar 1982. Det samme år ble vårt nåværende klubbhus tatt i bruk

 

Ekstraordinært årsmøte 21 mai 1985, vedtok styrets forslag om kjøp av bryggeanleggene og slippen. Det ble samtidig inngått avtale om å leie et landareal på 7.400 m2 av Oslo Kommune. Det ble samtidig vedtatt montert utriggere på bryggene.

 

I 1989 ble det besluttet å bygge en betongkai for oppsett og utsett av båter.

 

Mobilkrana ble tatt i bruk i 1991. I 1998 ble det montert lysstolper med strømuttak på bryggene. I 2002 ble det innkjøpt ny slipptralle. Foreningen har pr. 1 januar 2003 87 båtplasser.

 

 

Revidert og vedtatt på ekstraordinært årsmøte 26 november 2003. 

VIKTIG INFORMASJON

Hovedøya

Graving av grøft for vann og kloakk midt i/etter oppsett. - Viktig melding!

Les mer her

Til foreningens medlemmer: 
VIKTIG INFORMASJON
 
Plutselig er det full fart på arbeidet med nye vann- og avløpsrør på Hovedøya, noe som berører blant annet vinteropplaget vårt da deler av plassen skal graves opp.
 
De, dvs NCC som er entreprenør, starter trolig å grave primo oktober. Arbeidet skal være ferdig anslagsvis i mai. Samtidig skal Hafslund fornye mye av el-kabel nettet, det skal skiftes lysstolper mmm.
 
Det skal graves ei grøft fra porten og skrått over plassen til veien videre til Akerselva båtforening. Det blir en kum ca ved utendørsvasken. Fra denne skal det grøftes rett bort til spyleplassen langs nedsiden mot sjøen for fremtidig tilkobling av ny avspylingsplass. De to mastene som ligger her må flyttes.
 
Arbeidet medfører tapte opplagsplasser i år. Vi har drøftet mange alternativer for å erstatte dette, og har nå falt ned på at vi etablerer egen frostfri boblehavn, trolig på vår side av C brygga. Dette skjer etter en dialog med kommunen som bidrar med kr 75 000,- til oss for etableringen. Vi kjøper alt utstyr, trolig fra BI-brygga som er bryggeleverandøren vår, og monterer på dugnad før frosten kommer.
 
I tillegg må vi «stappe» den landplassen vi har og våre gode naboer på Arbeidernes stiller med en del plasser til oss.
 
Videre har vi fått grønt lys fra fylkesmannen for å felle de to store bjørkene ved jolleopplaget og er i dialog med kommunen om hvordan, når etc. Vi kan ikke ta de trærne på dugnad, men når de er nede kan vi bidra med å fjerne det meste. Dette for å kunne etablere noen flere landplasser.
 
Det ligger ellers an til rikelig med dugnadsarbeid til våren. Vann til bryggene skal gå ut fra forannevnte kum. Fra denne skal det videre etableres en grøft for vann og avløp opp til huset og til et nytt sanitærhus som mest sannsynlig kommer til å bli etablert på området mellom huset og roklubbens bygg. Her må mye gjøres først med søknader og godkjenninger, målet er dusj og vannklosett til sommeren.
 
Vi har allerede ca 10 stk som ønsker å ligge i boblehavn, de siste vi ikke finner landplass til vil også måtte bli liggende på sjøen i vinter.
 
Alle som har satt seg opp på oppsett til helga må møte. De som har satt seg opp til neste helg, men som har mulighet til å komme denne helga bes også om å komme.
 
Det har vært, og er, mye arbeid med dette prosjektet, men vi prøver selvsagt så langt praktisk råd er å finne gode løsninger for alle. Vi vil prøve å informere etter hvert som ting avklares i prosessen og vil kunne be om folk til ekstradugnader. 
 
Vi støtter kommunen hele veien så langt med dette prosjektet da det absolutt er i vår interesse med nye vannledninger og ikke minst avløp, vi har da også en god dialog med de og øvrige berørte. Forhåpentligvis vil det også videre være et like godt samarbeid.
 
 
Med vennlig hilsen 
Kjell T. Dahl
For styret i JBBF

Gressholmen Båtforening

Med båt fra Rådhusbrygga er det femten minutter til Gressholmen. Etter en kort spasertur gjennom naturen, kommer du til Gressholmen båtforening, vekk fra eksos og bilstøy andre båtforeninger er belemret med. Vi sier selv at nærmere ”sør-landet” kommer vi ikke, selv om adressen er Oslo 1.

Gressholmen/Rambergøya ble naturreservat i 1992. I 2008 ble også Heggholmen vernet. Det er observert over 160 forskjellige fuglearter, og en meget rik og sjelden planteflora med verdifulle geologiske forekomster. Det er registrert over 340 forskjellige karplanter. Hunder skal holdes i bånd.

Gressholmen og Rambergøya eies av Oslo kommune og forvaltes av Friluftsetaten. Heggholmen eies av Staten.

På Gressholmen finner du også Gressholmen kro. Kroa er åpen om sommeren og serverer enkel meny og forfriskende drikke. Kroa arrangerer også selskap.

Gressholmen båtforening ble grunnlagt høsten 1997. Vi har 63 plasser i bryggeanlegget.

Takk til Sebastian, Gina, Kazzik, Randi, Rita, Simon og Walter for lån av bilder, takk til Henning for div. hjelp, og takk til Marte, Lucas design for bilder og design.


Velkommen til gjestebrygga

Som eneste båtforening i indre oslofjord kan vi tilby egen gjestebrygge. Vi har plass til ca 10 båter longside. Seilbåter max 33 fot, motorbåter max 40 fot.

Innenfor bølgebryteren er det kun styrefart.

Det er ikke vann på Gressholmen, vi får vann tilkjørt med vannbåt fra byen. Vann til matlaging og kaffe kan du få ved å henvende deg til en av medlemmene. Annet vann er ved slippen, dette er ikke beregnet til husholdning, da bakterier kan forekomme.

Våre sanitærforhold er ikke ferdig utbygget. Nøkkel til toalett er tilgjengelig dersom du ikke har toalett i båten.

Det er foreningens medlemmer som har betalt og vedlikeholder gjestebrygga. Til fornyelse, vedlikehold og oppgradering må vi derfor be deg betale vedtatte avgifter.
Våre priser står på skiltet ved enden av gjestebrygga og på klubbhuset.

Ønsker du å bli støttemedlem koster dette kr 300,- per år.

Bruk av grill er ikke tillatt på brygga. Grilling henvises derfor til strandkanten og landområder.

Det påhviler enhver besøkende ansvar for å ivareta orden og sømmelighet på foreningens område.

Velkommen!

Medlemskap

Ønsker du å søke om medlemskap, kan du laste ned søknadsskjema her.

Søknadsskjemaet sendes:
henning@gressholmen.com

Gressholmen båtforening
C/O Henning Bøttger
Lillebergveien 34
0662 Oslo

Last ned medlemskontrakt her.
Signer og returner når du har fått beskjed om plass.

Last ned vedtekter for Gressholmen båtforening her.

Prisliste:   MedlemmerIkke medlemmerInnmeldingsavgift300,-Årskontingent600,-Støttemedlemskap300,- pr. årInnskudd inntil 15 fot4000,-Arealleie m/bås inntil 15"1500,-Innskudd inntil 32 fot8000,-Arealleie m/bås inntil 32"3200,-Leie hjullaster pr. løft300,-400,-Leie slipp, grunnpris1000,-1000,-Leie slipp, pr. fot0,-45,-Leie slipp utover 2 døgn0,-100,-Vinteropplag inkl. løft3100,-Leie sjøplass/bås700,- pr. mndLeie landplass u/krybbe400,- pr. mndLeie krybbe pr. sesong500,-700,-Strømetter avtaleetter avtaleJolle u/båtplass0,-etter avtale

Vinteropplag/leie, bruk av hjullaster betinger medlemskap.

 

 

 

Maritim Båtforening

Velkommen til Maritim båtforening

Maritim Båtforening ble stiftet . . og har 76 medlemmer. Foreningen ligger sentralt til på Maritim i Bestumkilen. Bryggeanlegget er jevnlig oppgradert og har 76 plasser med vann og strøm. Isfri boblehavn om vinteren. Plassene varierer fra 3 til 6 meters bredde.

På land finnes toalett og dusj.

Foreningen tilbyr vinteropplag i boblehavn eller på land.

Kontakt Maritim båtforening

Maritim Båtforening
Drammensveien 208
0277 Oslo
E.post: post@maritimbatforening.no
Org.nr.: 971230967MVA
Bankkonto: 6060.05.14531

Styreleder: Espen H. Hafseng, 900 87 660

Havnesjef: Rune Enge, 901 44 313

Fakturaadresse

Maritim båtforening ønsker faktura som EHF


Hvis du ikke kan sende EHF-faktura, ønsker vi fakturaen sendt som mailvedlegg i PDF-format til adressen: 
971230967@faktura.poweroffice.net

Havnereglement for Maritim båtforening

Revidert 17.03.2018.

BÅTEN skal holdes i forsvarlig stand. Eventuelle lensepumper skal være uavhengig av strøm fra brygga. Båten skal være forsikret. Forsikringspapirer skal forevises havnesjefen såfremt han ber om dette.

BÅTPLASSEN benyttes av andelshavere/leietagere etter anvisning av havne-sjefen. Han kan foreta omrokkeringer når dette er nødvendig. Ved lengre fravær (utover 21 dager.) for eksempel i ferien, skal havnesjefen underrettes, slik at MB kan leie ut plassen. Eventuelle leieinntekter tilfaller MB. Den enkelte andelshaver kan ikke leie eller ” låne ut sin” plass.

”BOBÅTER” Det er anledning for medlemmer med fast plass å bo om bord i kortere eller lengre perioder. I tillegg kan foreningen leie ut ledige plasser til andre båter og disse vil også kunne bo om bord. De som bor om bord betaler en ekstra ”boavgift” på kr 5000/vinter for medlemmer med fast plass og kr 10.000/vinter for andre.
Det er opp til havnesjefen å akseptere eller avvise bobåter og det kan maksimum være 20 bobåter i havnen.

TOALETT PÅ LAND. Alle båter i havna må bruke toalettene på land eller bruke lukket tank som tømmes på godkjent sted.
Ingen båter har septiktank som er stor nok til en hel vinter og derfor må alle bobåter som ligger i opplag bruke toalettene på land.

FORTØYNINGER skal være forsvarlig anlagt. Fortøyninger til brygga/utriggere skal ha fjæring. Ved bruk av stålfjærer skal disse sikres med kjetting eller lignende. Fortøyninger til pæler skal ha tilstrekkelig styrke og plasseres slik at det ikke oppstår fare ved høy-eller lavvann. Båten skal være forsvarlig fendret. Om vinteren skal enkelte båter ha ekstra moring/pelefortøyning avhengig av båtplass og båttype. Havnesjefen bestemmer hvilke båter dette gjelder. Båteieren vil bli varslet hvis fortøyningene ikke er i samsvar med regelverket. Det forutsettes da at båteier foretar nødvendig utskiftninger. Hvis ikke dette skjer, kan MB for båteiers regning foreta nødvendige utbedringer.

REPARASJONER OG VEDLIKEHOLD kan og skal utføres, men det skal tas hensyn til øvrige båteiere. Arbeider som medfører spredning av støv/støy og-eller sterk lukt, skal i hovedsak utføres i opplagssesongen. Spør naboene først før slipearbeidet settes i gang! Utskiftet materialer etc. skal ikke oppbevares på brygga, men sorteres og legges i miljø-eller restavfallscontaineren.

VINTEROPPLAG er i tidsrommet oktober til og med april. Båtopptak/utsett blir nærmere bestemt og annonsert årlig. Påer i tidsrommet oktober til og med april. Båtopptak/utsett blir nærmere bestemt og annonsert årlig. På land plasseres båtene etter anvisning fra opptaksleder. Båteiere er selv ansvarlig for opplagsutstyr og forsvarlig understøtting. Det skal til enhver tid være ryddig rundt/under båten.

BÅTER I BOBLEHAVN får henvist plass av havnesjefen og kan bruke strømuttak tilsvarende plass-nummer. Det er anledning til å bruke max. 1000W pr. båtplass. Det er kun anledning til å dekke båten med presenning(er) i samme tidsrom som vinteropplaget (fra oktober til april). Ved helt spesielle anledninger kan det søkes styret om å få ha presenning liggende lenger, dog ikke lenger enn 15 mai. MB holder kompressoranlegget i gang når det er fare for at det kan legge seg is. Det er ikke anledning til å lage ytterlige hull i bobleslangen uten uttrykkelig avtale med styret/havnesjefen.

STRØM betales etter forbruk. Hver båtplass har sitt eget uttak med måler merket med båtplassens nummer. Det må kun benyttes jordet kabel godkjent for utendørs bruk (normalt: gummi, PUR, PU) og 16 Ampere (normalt: minimum 3G2,5mm2) Skjøt/overgang skal ikke forekomme! Båteier er selv ansvarlig for forbruk på uttaket den tid han/hun disponerer plassen og kan/bør låse uttaket. Uttaket skal derimot ikke låses om vinteren. Eventuelle skader som måtte oppstå på MBs anlegg eller tredje person som følge av overbelastning, slitt eller ødelagt materiell eller bruk av ikke godkjent utstyr, er båteiers ansvar. MB kan når som helst kontrollmåle båtens 230V utstyr og foreta fra kobling dersom det registreres feil.

BRYGGA Hver båtplass kan ha ett stykk oppbevaringskasse oppstilt på brygga. Kassen må ikke bygge mer enn 60cm fra ytterkant fenderlist og inn på brygga, og skal plasseres slik at den ikke er til sjenanse for bagasjetraller m.m. Det oppfordres til å benytte kassene til oppbevaring av
Ulike ” løsøre”, det er eventuelt kun landgangen som tillates liggende på brygga.

JOLLEBRYGGA kan benyttes av foreningens medlemmer. Det er ikke anledning til å lagre joller eller annet materiell oppe på jollebryggene. Joller (max. 13 fot) skal være merket med min. plass nummer, gjerne telefonnummer og eiernavn også. Joller uten merking kan bli fjernet og destruert uten varsel.

SYKLING på bryggene er ikke tillatt og sykler skal ikke parkeres på bryggene. Sykkelen må eventuelt plasseres om bord i båten.

HUNDER skal føres i bånd og de skal ikke være bundet på brygga men holdes om bord i båten.

MERK! Porten ut til bryggeanlegget skal ALLTID holdes låst! Dette gjelder også miljøcontaineren.

LANDOMRÅDET skal holdes ryddig. Det er ikke tillatt å lagre opplagsutstyr, materialer og/eller andre gjenstander på området/plassen. Evt. hensatt materiell blir kastet uten varsel. P-plassen er på sommeren parkering for MBs medlemmer og om vinteren opplagsplass for båter. Det er ikke anledning til å bruke plassen til hensetting/lagring av tilhengere, campingvogner/biler, avskiltede biler m.m.

AVFALLSHÅNDTERING. Det er satt opp en egen container hvor miljøfarlig avfall skal deponeres. Containeren skal være avlåst og kan åpnes med samme nøkkel som til porten. Inne er det merket hvor ulike typer avfall skal anbringes. HUSK – det skal KUN være ”ren” spillolje på den store tanken – annen type væske skal deponeres i eget fat. I den andre”gamle” containeren skal restavfall kastes. Styret ber om at alle er nøye med hvor ulike type avfall skal anbringes. MB kan når som helst få uanmeldt besøk fra Fylkesmannens miljøavdeling som vil kontrollere at vi følger Kommunens regelverk for behandling av miljøfarlig avfall.

VAKTORDNINGEN er fortiden ivaretatt av medlemmene selv. Derfor er det viktig at alle følger med om det er noen ukjente som oppholder seg om bord i en båt. Likså er det viktig at vi alle passer på om en båt tar inn vann, at en alarm uler osv. – da skal eieren varsles umiddelbart. Navn og telefonnummer til hver enkelt medlem er satt opp på tavle på kompressorboden. Styret gjør
opmerksom på at MB ikke er ansvarlig for hærverk, skader eller lignende som eventuelt oppstår på båtene. Dersom MB vurderer situasjonen uheldig/skadelig for eiers båt, havneanlegg eller tredje person og at båteier etter varsling ikke setter i verk nødvendige tiltak, kan sikring/utbedringer iverksettes av MB for båteiers regning og risiko.

Med henvisning til vedtektene:
§ 5 Tildeling av båtplass

5.1 Medlemmet som får tildelt båtplass betaler inn en plassavgift.

5.3 Ved oppsigelse av båtplass betales tilbake 80 % av innbetalt plassavgift

Oslo, 17.03.2018

Innmeldingsavgift:4.000,-Årskontigent:900,-Havneavgift:6.750,-Dugnadsavgift:1.000,- Sommerleie:Alle plassbredder15.000,- Vinterleie boblehavn:Plassbredde under 4m.5.000,-Plassbredde f.o.m. 4m10.000,-  Boavgift vinter: Medlemmer med fast plass5.000,-Andre10.000,- Korttidsleie*:Pr. dag300,-Pr. uke1.500,-Pr. måned4.000,- *Ingen plasser er fast avsatt til utleie, men plasser som midlertidig ikke er i bruk, kan leies ut for en avgrenset tid Vinteropplag på land:Båter inntil 25 fot3.900,-Båter 25 29,9 fot4.800,-Båter 30 –34,9 fot5.700,-Båter 35 og større7.200,-

Utsett og opptak

Maritim båtforening har felles opptak og utsett av båter som skal i vinteropplag hos oss.

2018
Båtopptak er lørdag 29. september

2019
Båtutsett er lørdag 4. mai

2019
Båtopptak er lørdag 28. september

VINTEROPPLAG
er i tidsrommet oktober til og med april. Båtopptak/utsett blir nærmere bestemt og annonsert årlig. På land plasseres båtene etter anvisning fra opptaksleder. Båteiere er selv ansvarlig for opplagsutstyr og forsvarlig understøtting. Det skal til en hver tid være ryddig rundt/under båten. Båter i boblehavn får henvist plass av havnesjefen og kan bruke strømuttak tilsvarende plassnummer. Det er anledning til å bruke max 1000W pr. båtplass. Det er kun anledning til å dekke båten med presenning(er) i samme tidsrom som vinteropplaget (fra oktober til april). Ved helt spesielle anledninger kan det søkes styret om å få ha presenning liggende lenger, dog ikke lenger enn 15. mai. MB holder kompressoranlegget i gang når det er fare for at det kan legge seg is. Det er ikke anledning til å lage ytterligere hull i bobleslangen uten uttrykkelig avtale med styret/havnesjefen.

Vinterleie boblehavn: Plassbredde under 4m.5.000,- Plassbredde f.o.m. 4m10.000,-  Vinteropplag på land: Båter inntil 25 fot3.900,-Båter 25 29,9 fot4.800,-Båter 30 –34,9 fot5.700,-Båter 35 og større7.200,-

Maritim Båtforening
Drammensveien 208
0277 Oslo 

Org. 971230967MVA

900 87 660

post@maritimbatforening.no


Skarpsno Baatforening

Skarpsno Baatforening ble etablert i 1917 og ligger i Frognerkilen i Oslo.

Foreningen har ca 1200 medlemmer og totalt 420 bryggeplasser. Skarpsno Baatforening drives på ikke-kommersiell basis.

Protokoll fra siste årsmøte finner du ved å logge inn på Min Side.

Søknadsprossedyre for brygge-plass            (Pr. nå er det ca. 8 års ventetid på innskudds plass)

 

Husk søknadsfrist 31. desember 2019 for medlemmer med ansiennitet fra 2013 eller tidligere.

Tildeling av brygge-plass skjer i januar. Ansiennitet og båtbredde legges til grunn. Maksimal båtstørrelse i havnen er 40 fot eller 12,20 meter. Søknadsfristen er 31.12 hvert år. Gamle søkerlister blir da slettet. Alle med tilstrekkelig lang ansiennitet må eventuelt søke på nytt 31.12. 

Dette gjelder også de som har plass, men som ønsker å bytte plass til bredere eller smalere plass. Det vil hvert år, i god tid før søknadsfristen, bli opplyst om hvor lang ansiennitet som kreves for å kunne søke om fast plass. Søknad er ingen garanti for fast plass. Søknaden må inneholde:

  1. Navn

  2. Medlemsnummer

  3. Adresse

  4. Tlf. nr. (helst mobil)

  5. E-post

  6. Båttype

  7. Båtlengde

  8. Båtbredde NB Viktig!

  9. Evt planlagt båttype

  10. Evt ønske om bytte av plass.

Søknaden sendes: dagvakt@skarpsnobaatforening.no 

Båtplassen skal benyttes av medlem og kan ikke leies ut til andre eller benyttes av andre.

Anlegget:

Anlegget består av flytebrygger med bøyer til akterfortøyning, naust - inneholdende to store bord med sitteplasser og to Weber kulegriller. Anlegget har foreningens vimpel i flaggstanga i sommerhalvåret. Det blir holdt dugnad her samtidig som ved bryggene på Skarpsno.

All søppel må taes med til land og det forutsettes at fellesarealene ryddes samme dag som sammenkomster har funnet sted. Avfall skal ikke stå igjen til neste dag.

Vimpel:

Vi oppfordrer medlemmene til å føre foreningens vimpel når dere legger til på bryggene ved Ostøya. Kjøpes av dagvakta i Klubbhuset på Skarpsno.

Utvidelser:

Utvidelser av bryggeannlegget på steinbrygga ut mot sundet og på brygga mot gangveien, er nå ferdig og gjør det mulig med flere båter i havnen.

Oslo Motorbåtforening

Fasiliteter & priser i O.M.-havnen

Sesong:

 Sommer: 20. april - 15. oktober

 Vinterhavn (boble) 20.oktober - 20. april

  Kapasitet og bredde:

 Båter inntil 50 fot, enskrogsbåter

      1,8m     9 stk

      2,3m   20 stk

      2,5m   41 stk

      3,0m   94 stk

      3,5m 167 stk

      4,0m   46 stk

      4,5m   12 stk

      5,0m   40 stk 

  Fortøyningstype:

 Båser - bredde regnes som lysåpning

  Innseiling:

 Merket led, se opp for robane

  Ved planlagt ankomst:

 Ta kontakt med havnekontoret et par dager før ankomst      på post@om1911.no eller sms: 95454531 for å få anvist plass.

  Avstengning/vakthold: 

 Låst port inn til havneområdet - Nattevakter

 Sjølystområdet stenges med bilbomm om vinteren (okt-mai) og på  sommertid fra kl 23-07. Her må du ha fjernbetjening til bommen.

  Havneavgift:

 Kr 150,- per døgn betales kontant/online. Strøm 1,5kr/kWt

 Tre døgn gratis for KNBF medlemmer.

  Verksted:

 På havneområdet. Se liste

  Toalett & Dusj:

 Inkludert i havneavgift, åpent i sommersesongen

  Klæsvaskemaskin:

 Nei. Vaskeri i nærheten Google maps

   Avfall:

 Kontainer og miljøstasjon

  Septiktømming:

 På flåte i innseilingen

  Avstand til sentrum:

 4 km, buss ved havneområdet, tog og trikk på Skøyen

  Nærmeste butikker:

 250m Under E18 og til høyre. Google maps

  Nærmeste apotek:

 500m til Karenslyst allè, retning vest. Google maps

  Nærmeste postkontor:                                                                     

 500m til Karenslyst allè, retning vest. Google maps

  Annet:

 Fine tur- og bademuligheter på Bygdøy.

 Kort vei til museumsområdene på Bygdøy.

Utsettingsrampe for båter på henger.(link til Google Maps) (gratis)

Opplag på Karenslyst Båtopplag. (link)

 Parkering


Velkommen til Oslo Motorbåtforening

Foreningens formål er å fremme det individuelle og samlete båtlivs interesser på vegne av medlemmene og allmennheten, derunder å

1) Virke for etableringen av og forestå driften av hensiktsmessig havn med tilknyttede anlegg for medlemmenes båter

2) Virke for utbredelse av fritidsbåtlivet som rekreasjon og kystkultur

3) Virke for utbredelse av kunnskap om sjøvett, sikkerhet, kystkultur og marint miljøvern

4) Ivareta medlemmenes og allmennhetens interesser og rettigheter til bruk av skjærgården, sjøen og havet som rekreasjonsområde og til annen privat fritidsbasert utnyttelse

5) Samarbeide med så vel andre private organisasjoner som med offentlige myndigheter til fremme av båtlivets og båtfolkets interesser

Foreningens formål er ikke-økonomisk og eventuelle overskudd på økonomiske aktiviteter kan bare brukes eller avsettes til oppfyllelse av foreningens formål.

St Hans fest for medlemmer 23. juni fra kl. 16

I forbindelse med St. Hans aften inviterer festkomiteen til en liten samling  på klubbhuset.  OM mat serverer deilige reker med tilbehør, og fra baren vil det være muligheter for å kjøpe drikke til hyggelig pris.  Til de barn som ikke spiser reker kommer vi til å ha pølser. Frist for å melde deg på:    Mandag 17.Juni til post@om1911.no 
Pris: Voksne  200,- barn gratis.
_______________________________

P-kort

Der kommer melding her og på Facebook, når p-kort kan kjøpes. Forventes etter den 23. mai.

_______________________________

Sommeropptak av båt

Du kan nå bestille sommeropptak av båt hos båtopplaget. Opptaket er etter 1. juni. Husk å skrive OM foran medlemsnr. Hvis du ikke er registrert som bruker hos opplaget, må du kontakte OM.

Link til Karenslyst båtopplag

_______________________________

Ny nattevaktsordning

Generalforsamlingen vedtok den 5. mars 2019 at nattevaktsordningen i 2019 skal varetas av en ekstern vekterbedrift.

Alle med båt i havnen for sommersesongen plikter å betale nattevaktskontingent på 1.200kr for sin andel i dette.

Medlemmer vil etter dette ikke lengre gjennomføre nattevakten.

Er båtplassen utleid for sesongen, betales der ikke nattevaktskontingent.

_____________________________

Våren er nær og da også vårvasken.

Vi åpner for vannet på bryggene, nå vi er sikre på at vi ikke har nattefrost. Pt må vi etter 10. april.

______________________

Frist for å søke utleie eller leie av båtplass - forlenget til 19. mars

Logg inn i havneappen og registrer din søknad. Du finner link til havneappen på seneste faktura.

__________________

Forslag til "Områderegulering Skøyen"


Det er nå på tide at vi for alvor begynner å aktivere medlemmenes politiske innflydelse i Oslo Kommune. Det har siden sommeren 2017 stått klart og bekreftet siden da, at båtforeningene mister opplagsplasser på Sjølyst/Karenslyst området, samt ca. 120 båtplasser og alle klubbhus/servicefasiliteter, samt parkering, hvis planene for områderegulering Skøyen blir gjennomført i hht det forslaget som foreligger nå. 


Selv om der kanskje er lang tid, eller årtier til at planene realiseres, ønsker vi at medlemmene bruker kontakter og forbindelser og hjelper med til å sikre at båtlivet utvikles og småbåtshavner med tilhørende fasiliteter sikres i Oslo kommune.
Forskjellige dokumenter kan hentes her: www.om1911.no/reguleringsplaner.

 

Foreningen står tilrådighet for materiale og informasjon som trengs og vi deltar aktivt i møter, høringsrunder og andre fora for å gjøre vår innflytelse og kommentarer gjeldende.

___________

Slik fortøyer du din båt korrekt...

I kraftig vind og sjø kommer båter med slark i fortøyningen i bevegelse. Dermed utsettes både kryssholt, tau, utriggere, pullerter og beslag for store krefter og påkjenninger. Flytebrygga beveger seg opp og ned med tidevannet, noe som gjør det viktig å fortøye stramt. Det skal være strekkavlastere (gummidempere) på fortøyningstauene. Da unngår du at rykkingen skader båt og brygge ved mye sjø eller vind.


Merking av båten

Det er fortsatt din plikt, at båten er merket med enten 2015-merket (påskrevet medlemsnr & mobilnr.) eller med nytt OM1911 merke.

Du får nye merker i kontortiden - hvis vi har alle informasjoner på din båt. Og de er permanente, så du ikke trenger få nytt merke hver år.

Merket skal kunne ses fra bryggen, når man går ut på bryggen. Ikke sett merket under kalasje eller ut på siden av båten. Husk på at vi og nattevaktene lett skal kunne sjekke 450 båter.

______________

Vi har opprettet en Spørsmål&Svar side, som vi løpende utvider.

Du kan bl.a. se en veiledning til hvordan du tenner og slukker for strømmen til din båt.

Logg inn og se den her: www.om1911.no/faq

_______________

Kaffe i Båtlobbyen

Det er satt inn en kaffemaskin i båtlobbyen, hvor medlemmer kan forsyne seg med kaffe i alle former og sjokolade, te. Det er også satt inn en automat, hvor det er mulig å kjøpe mineralvann, sjokolade eller annet snacks. Denne betjenes med kortautomat. Du kommer inn i Båtlobbyen (garderoden i klubbhuset) med din nøkkelbrikke. 



Frognerkilens Båtforening av 1860

Havna i Frognerkilen

Sommerhavn
I et moderne havneanlegg har vi ca. 800 båtplasser fordelt på 9 brygger. I sommersesongen er det rift om plassene. Det er betalt innskudd for samtlige av plassene, men noen av innskuddshaverne er periodisk uten båt og dermed har vi hvert år noen plasser til utleie, til medlemmer uten innskudd. Tildeling av havneplass skjer etter ansiennitet.

Vinterhavn
Fem av bryggene benyttes som vinterhavn, med bobleanlegg. Tildeling av plass i vinterhavna skjer etter samme retningslinjer som for sommerhavna.

Havnevakta
I sommersesongen har vi ansatte som betjener havna på dagtid. Alle som er tildelt havneplass må ta sin nattevakt en gang i sesongen. I vintersesongen benytter vi innleid vaktselskap.

Dugnader
Hver høst og vår gjennomføres det dugnader i havna.

Gjestehavn
I Oslo er det alltid mangel på plass for gjestebåter. Alle småbåthavnene blir dermed også en del av gjestehavnen i hovedstaden. Selv om vi ikke har permanente gjesteplasser er det hvert år ledige plasser som blir benyttet. Antallet er begrenset. Pris for gjesteplass er kr 250,- pr. døgn for båter med lengde under 10meter. Båter med lengde over 10meter betaler kr 300,-/døgn.
Havna har også anlegg for tømming av septiktank. 


KURS 2019

BÅTFØRERPRØVEN 2019
Kurs i regi av TRYGGOMBORD
Kurs 1: onsdag 27. og torsdag 28. februar
Kurs 2: mandag 4. og tirsdag 5. mars
Alle dager kl. 16:00-21:00, i vårt klubbhus Prinsen, Frognerstranda 6. 
Medlemmer av FB-1860 har prioritet til plass på kursene, dersom familiemedlemmer ønsker å delta kan de settes på venteliste og vil bli tilbudt plass dersom det er ledig. 
Blir det stor pågang vil vi vurdere å sette opp flere kurs. 
Informasjon og påmelding

Viktige datoer 2019

Søndag 14. april 2019 Vinterhavn stenger
Søndag 21. april 2019 Sommerhavn åpner
Tirsdag  7. mai 2019 Ruskendugnad
Lørdag . oktober 2019 Sommerhavn stenger
Søndag . oktober 2019 Vinterhavn åpner

Baugmerker 2019 er klare

Baugmerkene er ferdig produsert og kan nå hentes i havnekontoret.
For 2019 vil det settes av en periode hvor baugmerke kan hentes i Prinsen i våre åpningstider som er onsdager 10-14, fredager 14 -18 og søndager 12-16 (gjelder ikke 17 mai og andre helligdager).
Etter denne perioden vil foreningen sette på baugmerker på alle båter i havna.

Åpningstider Prinsen mai - juni 2019

Åpningstider Prinsen mai - juni 2019. 

Fra 2. mai kan våre medlemmer besøke Prinsen på følgende dager/tider for spørmål og service: 
Onsdager 10-14, fredager 14 -18 og søndager 12-16 (gjelder ikke 17 mai og andre helligdager).
Utover dette er det vakt på plass fra 10.00 - 20.00, men da kan det være at det jobbes utenfor kontoret.
Dersom ingen er inne kan du ringe vakttelefonen for avtale - kanskje er vakten rett i nærheten.


Vi ønsker alle en riktig god sommer!

Frognerkilens Seilforening

Ullern Cupen 2019 er klar for påmelding: 

I samarbeid med Ullern Seilforening seiles det hver tirsdag i periodene 7.mai til 18.juni og 6. august til 17. september. Mer informasjon på Ullern Seilforening sin hjemmeside for påmeldinghttps://ullernseilforening.no/2019/03/ullerncupen-2019-klar-for-pamelding/ 

Høsttreff for seilforeningen på Oscarsborg, se seilforeningen etter innlogging.

Klubbmesterskap 2019 - Oustøyaregattaen, avholdes lørdag 7.september - informasjon om påmelding kommer senere.


Frognerkilens Seilforening er en egen forening, medlemskapet er frivillig og tilbys kun til medlemmer av FB-1860. 

Kontaktes via e-post: seilforeningen@fb1860.no
Medlemskontigent for 2019 økes til kr 200,-
Se seilforeningens side:

Sett trallene tilbake etter bruk

Trill trallen tilbake så snart du er ferdig med den! 
Vi har få traller og er mange brukere
Takk!

Havneplass sommersesongen 2019

Vi har åpnet for søknad om havneplass sommeren 2019 - medlemmer med medlemsnummer lavere enn 213999 inviteres til å søke. Vi presiserer at dette ikke er et tilbud om plass. 
Søknad er kun mulig for båt som er registrert på "min side", medlemskontingent og eventuelt andre utestående beløp må være registrert innbetalt før tilgang gis.

Søknad gjøres via "min side" - les ytterligere informasjon der, søknadsfrist var 15. februar - søknader mottatt etter søknadsfrist settes automatisk på venteliste. Det må påregnes behandlingstid før svar kan gis. 

NEPTUN 2018/2019 er kommet

NEPTUN - håndbok for FB-1860 2018/2019 er kommet og kan hentes i klubbhuset i Frognerkilen, i mastehuset på Sjølyst og i jollerommet under klubbhuset på Oustøya.

Registrere fravær fra bryggeplass

Skal du være borte fra din havneplass mer enn 3 dager, husk å registrer ditt fravær i fraværskalender på "min side". 
Takk!

Landstrømkabel

Landstrømskabelen skal være uten skjøt mellom båt og uttak på brygge. Alle skjøteledninger og/eller overganger vil bli frakoblet/fjernet. Dette er en av nattevaktens oppgaver, hun/han kan ikke forventes å skille mellom ulike modeller. 
Jordfeil på bryggene skaper både praktiske og kostbare problemer, og kan også medføre livsfarlige situasjoner.

Støtt FB-1860 med Norsk Tipping

Støtter du oss med Norsk Tippings Grasrotandel?

Klikk her.    Vervebrev

Her er vi

Frognerkilens Båtforening av 1860
Posisjon: 59°55′N    10°39′E

Post- og besøksadresse: 
Frognerstranda 6, 0250 Oslo 

Telefon 2250 1860

epost:         fb1860@fb1860.no

epost junioravdelingen: junior@fb1860.no
epost seilforeningen: seilforeningen@fb1860.no

Verksteder på Sjølyst/Karenslyst

Runes motorservice - service/reparasjon av større dieselmotorer og drev 
tlf. 22500360 / 95407490  epost:  runeistre@gmail.com

Oslo outboard - service/reparasjon/lagring av påhengsmotorer av alle merker
tlf. 91792092 / 47010393  epost:  post@oslooutboard.no

Krogsrud marine service A/S - service/reparasjon av mindre diesel- og bensinmotorer
tlf. 41505500                    epost:  krogsrudmarine@gmail.com

Kongelig Norsk Seilforening

Om KNS havn

KNS har sin egen medlemshavn beliggende på Bygdøy i Oslo, også kjent som Dronningen.  I alt disponerer foreningen ca. 650 båtplasser, de fleste med vann og strøm. Om vinteren har vi om lag 250 plasser tilgjengelig i boblehavn, i tillegg har vi plass til et begrenset antall mindre båter på land. Vi har noen få faste gjesteplasser, men driver allikevel en effektiv gjestehavn i høysesongen når mange av våre egne medlemmer er på båtferie. Havnen har to kraner og kan løfte båter opp til 12 tonn.  I våre lokaler nederst i Huk Aveny finner du KNS' administrasjon, havnekontoret, samt serviceanlegg med toalett og garderobe med dusj og vaskemaskin/tørketrommel. Vi har også vår egen avlukkede parkeringsplass, om enn med litt begrenset kapasitet. Men det er som regel ledig gateparkering rett utenfor bommen. 

Havnekontorets viktigste oppgave er å være tilstede og yte service for medlemmer og gjester i havna - de ulike ønskene og behovene er mange og sammensatte. Dernest har vi et stort anlegg som må vedlikeholdes; selve bryggeanlegget, vi drifter to kraner for løfting av båter, og vi har fasiliteter på land for gjester som må ettersees. Til disse oppgavene har KNS en havnesjef, en havneassistent, og egne havnevakter på kveldstid i sommersesongen.  På havnekontoret har vi også et verksted der mindre reparasjoner kan utføres på forespørsel. Verktøy lånes kun ut i begrenset omfang. Der vi ikke kan bidra selv, har KNS et omfattende og variert kontaktnett for alle tjenester som omfatter båt og båtliv. 

Tidvis er henvendelsene til Havnekontoret mange, og telefonersamtaler kan i travle perioder stjele mye tid. Vi oppfordrer medlemmer og gjester til i størst mulig grad å kontakte Havnekontoret via mail til: einar@kns.no

 Havnekontorets åpningstider

Fra 2. januar til 1. maiHverdager:Kl. 08:00-16:00Helg:Stengt  Fra 1. mai til 30. septemberHverdager:Kl. 08.00-21.30Helg:Kl. 08.00-21.30  Fra 1. oktober til 31. oktoberHverdager:Kl. 08.00-16.00Helg:Kl. 10.00-16.00  Fra 1. november til 20. desemberHverdager:Kl. 08.00-16.00Helg:Stengt  Fra 21. desember til 5. januarAlle dager:Normalt stengt, henvendelse til sekretariatet på tlf. 23275600

Havnetjenester

Kranløft


Vi har to kraner i havna vår.
Den minste løfter båter på opptil 3,2 tonn, og er primært beregnet for medlemmenes regattabåter; Expresser, Knarrer, Draker, o.l.  Vi avholder interne krankurs for KNS’ medlemmer slik at de i størst mulig grad kan betjene denne kranen selv. For disse vil det bli solgt sesongkort som gir innhaver rett til å løfte sin egen båt så ofte vedkommende ønsker. For kurs ta kontakt med Havnekontoret. 
Med den store kranen kan vi løfte båter på opptil 12 tonn. For det meste brukes denne til vårpuss for båter som ligger ute om vinteren. For at flest mulig skal få anledning til å komme opp, er landligge begrenset til 3 døgn i høysesongen mellom 1.mai og 31.august.   
Den store kranen opereres kun av Havnekontorets faste ansatte.  
Kranene er i prinsippet eid av medlemmene, og kan benyttes til egne rabatterte priser. I den grad vi har ledig kapasitet kan vi også ta imot båter fra ikke-medlemmer. Disse betaler en markedspris som ligger midt i sjiktet for slike tjenester i Indre Oslofjord. Ved bruk av den store kranen er medlemskontigenten tjent inn allerede ved første løft!
En egen bookingkalender er under utarbeidelse, inntil videre legger du inn bestilling av kranløft på einar@kns.no

Foreningen har som mål å få opp en egen mastekran til sesongen 2018.

Vi har ingen utkjøringsrampe for båthengere på Huk Aveny, men vi kan være behjelpelig med å løfte båter av/på henger med den lille kranen. Det er også anledning til å få sjøsatt/løftet båter med egen innleid kranbil fra våre brygger.

Gjestehavn

KNS har pr. i dag 5 rene gjesteplasser, men leier også ut ledige plasser når medlemmene våre er borte fra plassene sine. Sist sommer hadde vi nærmere 700 gjestedøgn i havnen vår. Ingen ble avvist, og vi hadde hatt plass til flere om det hadde vært behov.  Kontakt havnekontoret på forhånd så finner vi en passende plass og du slipper usikkerhet ved ankomst. Nøkkelkort utleveres på havnekontoret mot et depositum. 

Visitors

KNS have 650 berths, among these 5 dedicated guest berths, and we also rent out vacant spots when our members are away from their berths. in 2017 we had close to 700 guest nights in our harbor. Please contact the harbor office in advance and we will find a suitable space.

Diverse informasjon

 

  • DRIVSTOFF          
    Medlemmer har tilgang til foreningens egen dieseltank med kortautomat til rabattert pris. For de som har større båter kan det også bestilles tankbil for levering av drivstoff på bryggen.
     

  • BÅTSERVICE        
    Havnekontoret har et eget verksted for enkel generell assistanse, og noe begrenset utlån av verktøy, men ikke spesialverksted for motor, elektronikk, o.l. Vi har derimot et omfattende kontaktnett innen alt som har å gjøre med båt og båtliv. De kjenner oss alle godt, og kan komme til assistanse på relativt kort varsel. Det være seg seilmakere, eksperter på båtelektronikk, reparasjon av glassfiber, dykketjenester, riggservice m.m.
                               

  • PARKERING         
    Vi har plass til 50-60 biler på egen parkeringsplass. Parkeringskort som aktiverer bommen selges hos KNS’ administrasjon. Det er nok langt flere parkeringskort blant medlemmene enn det er parkeringsplasser, så tidvis blir det fort fullt. Men som regel er det godt med ledige gateparkeringsplasser oppover Huk Aveny. 
    Båthengere kan unntaksvis, men da kun etter avtale med Havnekontoret, mot avgift parkeres på anvist plass på området.
     

  • SANITÆR            
    I servicebygget har vi toaletter og dusjer, vaskemaskin og tørketrommel. Det er også utplassert en automat for varme drikker. Disse er til fri bruk for medlemmer og gjester i havnen.
     

  • MAT/DRIKKE             
    Foreningen har ingen egen restaurant eller utsalg av mat/drikke, men i sommerhalvåret kan restauranten Lanternen like utenfor området vårt anbefales. 
    På havnekontoret selges det flaskevann, mineralvann og alkoholfritt øl.
     

  • KOLLEKTIVTRANSPORT
    Mellom mars og oktober kan du ta Bygdøyfergene inn til Oslo sentrum. Båtene tar deg inn til Aker Brygge eller du kan hoppe av underveis for å besøke noen av de mange muséene på Bygdøy. Det er avgang fra egen brygge 50 meter fra parkeringsplassen, ved restauranten Lanternen.
    Busser til sentrum finner du noen få hundre meter unna. Gå opp til toppen av Huk Aveny, ta første vei til høyre, og du finner bussholdeplass i første veikryss ved Folkemuséet.
     

  • BÅTUTLEIE
    Foreningen har ikke båter til utleie, verken seil- eller motorbåter. Men for seilinteresserte kan vi anbefale vår Poolboat-ordning for J/70entype båter. Her kan man for et fast beløp pr. måned ta ut en J/70 og i prinsippet seile så mye man ønsker dersom en båt er ledig i booking-kalenderen

 

Telefon til Havnekontoret

 

Havnesjef  934 08 820   kl. 08.00-16.00 kun på hverdagerHavneassistent  992 74 368   kl. 08.00-16.00 kun på hverdager

Havnevakttelefon

909 82 648   kl. 16.00-21.30 på hverdager 
 samt kl. 08.00-21.30 lørdag og søndag
fra og med mai og ut september

Havnekontor:

Kontaktepost: einar@kns.no

Åpningstider Sekretariatet:
Man-fre kl. 09-16

Kongelig Norsk Seilforening
Huk Aveny 1, 0287 Oslo
Telefon: 23 27 56 00
E-post: info@kns.no

Bispebrygga Båtforening 

Velkommen til Bispebrygga Båtforening 

Vi holder åpent i sommersesongen mellom 01.mai og frem til uke 39 hvert år.

Du kan benytte sjøsettingsrampe ved å betale med mobil belastning. Rampen er tilgjenngelig i samme tidsrom og mellom kl. 09.00-21.00 hver dag.

Det er ikke lov å parkere inne på området, men offentlig p-plass ved siden kan benyttes.

Vi har miljøhåndtering av flytende stoffer. Faste miljøfarlige stoffer må håndteres av den enkelte bruker.

For spørsmål kan det sendes e-post til post@bispebrygga.no eller ringe 95271515.

Kontakt oss.

 

Dersom du ikke finner det du leter etter, kan du kontakte oss ved å sende en E-Post til post@bispebrygga.no

Eller du kan ringe oss på 95271515


Bispebrygga Båtforening

Havnekontakt Bjørn Halvorsen Telefon 911 75 924 E-post post@bispebrygga.no Havnepris fra kr. 100,-

Gjesteplasser 2

Aker Brygge

Fasiliteter

Apotek, Bankautomat, Buss, Båtforhandler, Båtutstyr, Dagligvare, Dusj, Elektriker, Ferskvann, Hotell, Is/Kjøleelementer, Kabel-TV, Kafé, Kiosk, Kran/løft, Lege, Lekeplass, Motorservice, Parkering, Postkontor, Restaurant, Sjøsett. rampe, Slipp, Strøm, Søppelkontainer, Tilrettel. funksjonsh., Toalett, Tralle, Wi-Fi, Tørketrommel, Vaskemaskin, Vinmonopol

Midt i Oslos mest pulserende område, i hjerte av hovedstaden, ligger Aker Brygge Marina. Her kan du nyte livet med tærne i vannet og en forfriskning i hånden! Les mer om vår gjestehavn, priser og sesonger, eller ta kontakt med vår havnesjef dersom du har spørsmål.

OM AB MARINA

Aker Brygge marina består av en 100 meter lang og 15 meter bred pir som leder ut til en 160 meter lang promenadebrygge. Dette er et ypperlig sted å nyte en herlig fridag, ettermiddag eller sommerdag. Det tilhørende serviceanlegget med bl.a. havnekontor, dusj og garderober gjør det enkelt og bekvemt å nyte lange late dager og kvelder på Aker Brygge Marina.

Velkommen sjøveien til Oslos flotteste havn!

priser

GJESTEHAVN 

Dagtid 08:00 – 18:00: Kr 200,-

Døgnleie etter kl. 18:00 (overnatting): Kr 15,- pr fot

Pris inkluderer fri bruk av strøm, wifi, vann, dusj, toaletter og vask/tørk.

 

SOMMERLEIE FAST PLASS

Pris sommerleie fasthavn er kr 1160,- pr. fot.
For båter i næring tilkommer mva med 10 % i tillegg.

Sommerleie inkluderer strøm til båten, vann, toalett/dusj og vaskeri i fellesanlegg, samt fri bruk av Wifi i havneanlegget

Periode fra 1. mai – 1 oktober.

I slutten av august arrangeres båtmesse og den enkelte båteier har derfor ikke leierett så lenge messen rigges og pågår,  ca. 10 dager.

Den enkelte båteier står da  selv ansvarlig for flytting av sin båt og finne alternativ havn for denne perioden.

 

VINTERLEIE FAST PLASS

Pris vinterleie kr 590,- pr.fot, for båter i næring tilkommer mva med 25% i tillegg.

Vinterleie inkluderer vintervann, toalett/dusj og vaskeri i fellesanlegg, samt fri bruk av Wifi i havneanlegget.

Skal båten bebos tilkommer ett botillegg meg kr 5 500,- pr. person for sesongen, strøm betales etter direkte medgått forbruk for den enkelte.

Skøyen Båtforening

Beliggenhet: Oslo kommune, Frognerkilen Antall gjesteplasser: Variabelt, ledige plasser leies ut Innseiling: Innerst i Frognerkilen, Bygdøy-siden Havnedybde: 2,5 meter Fortøyningssystem: Flytebrygge med bommer Havnepris: Kr 150 Andre opplysninger: Meget lun og stille havn innerst i Frognerkilen for båter opptil 37 fot. Buss til sentrum rett utenfor klubbhus.

Fasiliteter:

Apotek z Miljøstasjon z Badeplass Motorservice z Bankautomat z Oljetømming z Bensin Parkering z Buss z Postkontor z Båtforhandler Restaurant z Båtutstyr Seilservice Dagligvarer Septiktømming z Diesel z Sjøsett.rampe z Dusj z Slipp z Ferskvann z Strøm z Hotell z Søppelkontainer z Tilrtlgt. funksjonsh. z Toalett z Is/kjøleelementer Tog z Kafé z Trådløs internett Kiosk z Tørketrommel Kran/lift z Vaskemaskin z Lege z Veterinær Lekeplass Vinmonopol Mastkran