Revierhavnens Baatforening
Stedet
Revierhavnens Baatforening ligger på Hovedøya rett utenfor Vippetangen, Akershus Festning og Rådhuset i Oslo. Foreningen har 274 medlemmer med båtplass, og Revierhavnen Kro som har egen gjestebrygge. Bygningsmassens historikk går tilbake til foreningens oppstart i 1853. ”Båthuset” er i dag inkludert i Oslo By’s Vels skiltprogram http://oslobyesvel.no/. Se for øvrig artikler om de ulike bygningene lengre nede på siden.
Det er både fordeler og ulemper ved å ha båtplass på en øy. Foreningens medlemmer tar ferga fra Rådhuskaia med vanens selvfølgelighet, mens de landfaste foreningene ofte har parkeringsplass rett ved båten sin. Når vi kommer ut til ”øya”, siger roen over oss og smilet sitter lettere når vi møter en eller flere båtnaboer. Med Kroa, benker, bord og faste grillplasser på området i et hyggelig miljø, er det ikke alltid dagens båttur blir så lang som planlagt..
Revierhavnens Baatforening er Norges eldste båtforening og den største foreningen på Hovedøya. Som naboer har vi Arbeidernes Båtforening, Jernbanens Båtforening og Akerselva Båtforening. Deres medlemmer har tilgang til Revierhavnen Kro.
Gjesteplasser
Båtfolk er hyggelige og gjestfrie folk! Vi skal motta besøkende båter på samme måte som vi selv ønsker å bli godt mottatt når vi er på tur og søker havn for natten. Om noen av våre medlemmer er på tur, kan derfor plassen lånes ut noen timer eller en natt til utenbys båter og OBUs medlemmer.
Kroa har egen gjestebrygge
Båter som skal på Kroa henvises imidlertid til Kroas egen gjestebrygge (nordvest for Kroa), da det kun er medlemmer som har nøkkel til porten mellom foreningens bryggeanlegg og Kroa.
Kun båtplass
Foreningen er ingen gjestehavn med tilhørende fasiliteter og vi har ikke kapasitet til å tilby annet enn en båtplass. Gjestebåter bes kontakte nattevakten (fra kl 18-06) for å få informasjon om lån av plass og betingelser. Nattevakten er lett gjenkjennelig da hun/han har gul vest på seg. Om representanter fra styret er til stede i foreningen, kan gjestebåten få låne nøkkel mot et depositum på 1 000 kroner. Da får man mulighet til å komme seg rundt på Hovedøya, inn til byen med ferja, samt besøke Kroa.
Oppført i 1911 på pæler på skjæret nord for oppsynsmannsboden. Ny stasjon i 1938 av Østlandske Petroleum & Co. (Esso) Har vært i drift frem til 1973. Helrenovert til redskapsbod i 1980.
Dugnad
Hvert medlem skal gjennomføre to dugnader i løpet av en sesong. Man kan alternativt stille med to personer (voksne) på en dugnad.
Revierhavnene har nå innført påmelding til dugnader via sms.
Les her hvordan du gjør dette.
Kommende dugnadshelger:
25.-26.mai
1.-2. juni
15.-16.juni
14.-15. september
28.-29. september
12.-13. oktober
Praktisk om dugnad
Dugnaden varer fra kl. 10.00-16.00. Den starter med registrering på kontoret og tildeling av arbeidsoppgaver, samt en mat-/drikkebong. Pass på at du tar ferga (fra Rådhusbryggen) i god tid før dugnadstart kl. 10.00. For sent frammøte kan ikke godskrives som en dugnad.
Kl. 15.30 startes opprydding av redskaper, og kl 16.00 avsluttes dagen med felles måltid på Kroa (varm mat og kald drikke). Dugnadene er viktige både for vedlikehold og samhold i foreningen.
Det er varierende arbeidsoppgaver som gjennomføres i løpet av en sesong, avhengig av behov for vedlikehold på bygninger, brygger og anlegget for øvrig. Om man av helsemessige årsaker ikke kan gjennomføre tungt arbeid, gir du beskjed om dette ved registreringen slik at du kan få lettere oppgaver. Gi gjerne styret beskjed om du har spesialkompetanse på et felt som du ser at foreningen kan benytte (rørlegger/elektriker/dykker/snekker etc)
Har du spørsmål om oppsett og utsett av båter?
Her finner du kontaktinformasjon til slippansvarlige.
Opp- og utsettskoordinator: Rune Kvarme - oppsett@revierhavnen.no , mobil 41540353
Storslippen sommeroppsett - utenom ordinært oppsett
Kontaktperson: Inge Fjeld, mobil 900 35 519
Vestslippen
Kontaktperson: Leo Ziegler, mobil 959 07 863
Østslippen – hjullaster
Kontaktperson: Nina Myrland, mobil 905 01 157